Μενού Ροή
Siemens: Ρωσία και Siemens Energy οδήγησαν σε ζημιές στο γ’ τρίμηνο

Τριμηνιαίες ζημιές για πρώτη φορά τα τελευταία 12 χρόνια εμφάνισε η η Siemens στο διάστημα Απριλίου - Ιουνίου, παρά την ισχυρή ζήτηση από τον τομέα της βιομηχανίας, ελέω του πλήγματος που υπέστη από την επένδυσή της στη Siemens Energy αλλά και την αποχώρησή της από την αγορά της Ρωσίας.

Ειδικότερα, η εταιρεία ανακοίνωσε καθαρές ζημίες ύψους 1,66 δισ. ευρώ για το γ’ τρίμηνο της χρήσης της, έναντι κερδών 1,35 δισ. ευρώ το αντίστοιχο διάστημα του προηγούμενου έτους. Οι ζημιές της εταιρείας ήταν μάλιστα πολύ υψηλότερες από αυτές που περίμεναν οι αναλυτές, οι οποίοι με βάση τις συγκλίνουσες εκτιμήσεις προέβλεπαν ζημίες 532 εκατ. ευρώ.

Αιτία η απομείωση κατά 2,7 δισ. δολάρια της επένδυσής της στη Siemens Energy, αλλά και το πλήγμα ύψους 558 εκατ. δολαρίων που δέχθηκε λόγω της αποχώρησής της από τη ρωσική αγορά.

Η εταιρεία αντιστάθμισε σε έναν βαθμό το πλήγμα χάρη στα 739 εκατ. ευρώ που έλαβε από την πώληση της Yunex Traffic.

Τα έσοδα της εταιρείας το ίδιο διάστημα σημείωσαν αύξηση και ανήλθαν στα 17,87 δισ. ευρώ έναντι 16,09 δισ. ευρώ στο αντίστοιχο γ’ τρίμηνο της προηγούμενης χρήσης, υπερβαίνοντας τις εκτιμήσεις των αναλυτών που περίμεναν έσοδα 17,47 δισ. ευρώ.

Εν τω μεταξύ, σημαντική αύξηση παρουσίασαν και οι παραγγελίες της εταιρείας, οι οποίες ανήλθαν στα 22,01 δισ. ευρώ από 20,49 δισ. ευρώ, με τις παραγγελίες εργοστασιακών αυτοματισμών να κινούνται 20% υψηλότερα σε σχέση με πέρυσι, παρότι η εταιρεία αντιμετωπίζει το αυξημένος κόστος εξαρτημάτων και logistics μετακυλίοντας το κόστος στους πελάτες της.

Ο διευθύνων σύμβουλος Roland Busch δήλωσε ότι η ζήτηση είναι ακόμα ισχυρή, παρά το περιβάλλον που επηρεάζεται από τις κυρώσεις σε βάρος της Ρωσίας, τον υψηλό πληθωρισμό και τις συνεχιζόμενες επιπτώσεις από την πανδημία.

Google News ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Διαβάστε ακόμη

Άρθρα κατηγορίας