Μενού Ροή
Σωληνουργεία Κορίνθου: Ανέλαβε υποθαλάσσιο έργο μεγάλου βάθους στη Νορβηγική θάλασσα

Η Cenergy Holdings ανακοινώνει ότι η Σωληνουργεία Κορίνθου, ο κλάδος σωλήνων χάλυβά της, υπέγραψε συμφωνία για την παραγωγή και προμήθεια σωλήνων χάλυβα, περίπου 15 χιλιομέτρων, που θα χρησιμοποιηθούν στην πόντιση του υποθαλάσσιου αγωγού σε μεγάλο βάθος για το έργο IRPA της Equinor.

Το πεδίο φυσικού αερίου IRPA, βρίσκεται στη λεκάνη Vøring, το βαθύτερο πεδίο της νορβηγικής υφαλοκρηπίδας (βάθος 1.350 μ.) και θα αναπτυχθεί ως έργο σύνδεσης με την πλατφόρμα Aasta Hansteen. Το έργο αυτό θα συμβάλει στην αύξηση της παροχής φυσικού αερίου στην Ευρώπη και θα παρατείνει τη διάρκεια ζωής της πλατφόρμας.

Οι σωλήνες θα κατασκευαστούν στις εγκαταστάσεις της εταιρείας στην Ελλάδα και οι εργασίες εγκατάστασης θα ξεκινήσουν σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα εντός του 2025.

Ο Ηλίας Μπεκίρος, Γενικός Διευθυντής της Σωληνουργεία Κορίνθου, σχολίασε: "Η εταιρεία μας είχε μακρά εμπειρία στην εκτέλεση έργων για υποθαλάσσιους αγωγούς και είμαστε περήφανοι που παραδώσαμε με επιτυχία τους σωλήνες μας για 20 μεγάλα έργα στην περιοχή της Βόρειας Θάλασσας τα τελευταία 5 χρόνια. Είμαστε ιδιαίτερα χαρούμενοι που συνεργαζόμαστε με την Equinor, μια από τις πρωτοπόρες παγκόσμιες εταιρείες του κλάδου, και την συνεργάτιδα εταιρεία Mitsui, σε αυτό το έργο."

Google News ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Διαβάστε ακόμη

Άρθρα κατηγορίας