Μενού Ροή
Στην 1η θέση μεταξύ των χρηματιστηριακών εταιρειών η Πειραιώς ΑΕΠΕΥ τον Ιούνιο και στο πρώτο εξάμηνο του 2022

Την πρώτη θέση στην κατάταξη των χρηματιστηριακών εταιρειών που δραστηριοποιούνται στην ελληνική αγορά, ελληνικών και ξένων, διατήρησε η Πειραιώς ΑΕΠΕΥ τον Ιούνιο, με μερίδιο αγοράς που έφθασε το 26,4% ενώ η εταιρεία ήταν πρώτη σε όλο το πρώτο εξάμηνο του έτους, με μερίδιο 24,4%.

Σύμφωνα με τα στοιχεία του Χρηματιστηρίου Αθηνών, η αθροιστική αξία των συναλλαγών της εταιρείας τον προηγούμενο μήνα, ανήλθε σε 769,14 εκ.ευρώ. Στη δεύτερη θέση βρέθηκε η Eurobank Equities με μερίδιο 16,4% και στην τρίτη θέση, η Eθνική Χρηματιστηριακή, με μερίδιο αγοράς της τάξης του 11%.

Στο εξάμηνο Ιανουαρίου – Ιουνίου η Πειραιώς ΑΕΠΕΥ είχε επίσης την πρώτη θέση, με αθροιστική αξία συναλλαγών ύψους 5,25 δισ.ευρώ, με την Eurobank Equities να ακολουθεί με μερίδιο αγοράς 17,3% και την Euroxx Xρηματιστηριακή με 12,1%.

Η Πειραιώς ΑΕΠΕΥ ηγείται της αγοράς, καταλαμβάνοντας την πρώτη θέση τα τρία τελευταία χρόνια και με σταθερή άνοδο μεριδίων από το 10% του 2017. Το 2021, η εταιρεία είχε πραγματοποιήσει συναλλαγές άνω των 7 δισ.ευρώ και είχε μερίδιο αγοράς άνω του 20%, παραμένοντας η βασική επιλογή των ιδιωτών και θεσμικών επενδυτών από την Ελλάδα και το εξωτερικό για τις συναλλαγές τους στο Χρηματιστήριο Αθηνών.

Δείτε τον πίνακα με τα μερίδια αγοράς των χρηματιστηριακών εταιρειών για τον μήνα Ιούνιο και για το πρώτο εξάμηνο του έτους

Google News ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Διαβάστε ακόμη

Άρθρα κατηγορίας