Μενού Ροή
Συμφωνία "μαμούθ" άνω του 1 δισ. από την ENEL - Αγοράζει τα υδροηλεκτρικά της ERG 527 MW

Μια από τις μεγαλύτερες συμφωνίες εξαγοράς στον τομέα των Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας, είναι έτοιμη να ολοκληρώσει η κορυφαία ιταλική επιχείρηση Enel. Σύμφωνα με πληροφορίες του Reuters, η μεγαλύτερη εταιρεία ΑΠΕ στην Ευρώπη, συμφώνησε να αγοράσει υδροηλεκτρικά εργοστάσια από τον επίσης ιταλικό όμιλο ανανεώσιμων πηγών ενέργειας ERG.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες πρόκειται για μια συμφωνία αξίας που θα ξεπεράσει το ένα δισεκατομμύριο ευρώ και περιλαμβάνει ένα χαρτοφυλάκιο

Η μεγαλύτερη εταιρεία κοινής ωφελείας της Ευρώπης δήλωσε ότι συμφώνησε να αποκτήσει ένα χαρτοφυλάκιο 527 MW της ERG. Η συμφωνία αναμένεται να κλείσει στις αρχές του επόμενου έτους.

Η Enel, ο κυρίαρχος υδροηλεκτρικός παίκτης της Ιταλίας με χωρητικότητα σχεδόν 12,5 GW, δήλωσε ότι θα χρηματοδοτήσει τη συμφωνία από ίδια κεφάλαια και τρέχοντα δανεισμό.

Δηλώσεις Bernabei

"Χάρη στην απόκτηση αυτών των στρατηγικών περιουσιακών στοιχείων κάνουμε ένα σημαντικό βήμα προς τα εμπρός για να πετύχουμε τον στόχο μας για την μείωση του άνθρακα από τον όμιλο", δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος της Enel Green Power, Salvatore Bernabei.

Η Enel, ένας από τους μεγαλύτερους ομίλους πράσινης ενέργειας στον κόσμο, έχει δεσμευτεί να δαπανήσει 160 δισεκατομμύρια ευρώ τα επόμενα 10 χρόνια για να κάνει την εταιρεία χωρίς άνθρακα έως το 2050.

Η Enel δήλωσε ότι συμφώνησε να πληρώσει 1,039 δισεκατομμύρια ευρώ, δίνοντας στα περιουσιακά στοιχεία αξία επιχείρησης, συμπεριλαμβανομένου του χρέους, 1 δισεκατομμυρίου ευρώ.

Η ERG

Η ERG, ένας από τους κορυφαίους παίκτες της αιολικής ενέργειας στην Ευρώπη, πουλάει τα περιουσιακά στοιχεία, μαζί με ορισμένες ηλεκτροπαραγωγικές μονάδες με καύσιμο φυσικό αέριο, προκειμένου να επιταχύνει τη διαδικασία δημιουργίας ενός καθαρού αιολικού και ηλιακού φορέα.

Τον Μάιο δεσμεύτηκε να δαπανήσει 2,1 δισεκατομμύρια ευρώ τα επόμενα πέντε χρόνια για να προσθέσει 1,5 GW ανανεώσιμης δυναμικότητας στην Ιταλία και στο εξωτερικό.

Ο διευθύνων σύμβουλος της ERG, Paolo Merli, δήλωσε σε ξεχωριστή δήλωση ότι ο όμιλος στόχευε να ολοκληρώσει την πώληση των θερμοηλεκτρικών περιουσιακών στοιχείων τους επόμενους μήνες.

Οι Rothschild και Mediobanca συμβούλεψαν την ERG στη συμφωνία.

Google News ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Διαβάστε ακόμη

Άρθρα κατηγορίας