Μενού Ροή
Συνέδριο ΓΕΝΟΠ: Ο Γ. Αδαμίδης θεωρεί επένδυση ζωής τον λιγνίτη - Ο Γ. Στάσσης: Κορυφαίος εργοδότης η ΔΕΗ - Τ. Μάνος: Πως ο ΔΕΔΔΗΕ εκτόξευσε επενδύσεις και συνδέσεις ΑΠΕ

Λίγες μέρες μετά τον αποκλεισμό του από τα ψηφοδέλτια του ΣΥΡΙΖΑ, ο πρόεδρος της ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ Γιώργος Αδαμίδης εξέφρασε την πικρία του για την μη πρόκληση του στην επίσκεψη του πρωθυπουργού στα εγκαίνια της Πτολεμαΐδας 5.

Μιλώντας στο 39ο εκλογοαπολογιστικό συνέδριο της ΓΕΝΟΠ επισήμανε ότι "όταν η εταιρία εγκαινιάζει τέτοια έργα καλείται η ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ. Αυτή την φορά δεν υπήρχε η αντίστοιχη πρόκληση» τόνισε αναφερόμενος στις προσπάθειες που έγιναν για να κατασκευαστεί. «Είναι μια επένδυση ζωής ανεξάρτητα από ρύπους, όταν μπει στο σύστημα κανείς δεν θα δε μπορεί να την εκτοπίσει» είπε χαρακτηριστικά .

Το συνέδριο γίνεται μετά από έξι χρόνια, όπως είπε λέγοντας ότι η βίαιη διαδικασία μετάβασης σε μια εποχή πράσινη με μηδενικούς ρύπους θα κοστίσει 130 τρις εκ ευρώ. «Είναι πολλά τα χρήματα, τα συμφέροντα αλλάζουν τις πολιτικές».

Ο μακροβιότερος πρόεδρος

Πρόσθεσε ότι η εταιρία δεν έχει προσωπικό, τα μπλοκάκια είναι σχεδόν ίδια με το τακτικό προσωπικό .Η εταιρία διανύει την όγδοη δεκαετία της με μεγαλύτερη προίκα το προσωπικό από τους εναερίτες που δουλεύουν με 40 βαθμούς Κελσίου ως τους εργαζόμενους στο Νότιο Πεδίο στα ορυχεία με -30 βαθμούς Κελσίου. Νιώθουμε περήφανοι για αυτό το προσωπικό. Η εταιρία πρέπει να έχει κοινωνικό ρόλο και να είναι εργοδότης το ελληνικό δημόσιο για να μην γίνεται το ρεύμα χρηματιστηριακό προϊόν, αλλά να παραμείνει κοινωνικό αγαθό. «Αισθάνομαι περήφανος που υπήρξα ο μακροβιότερος πρόεδρος αυτού του συνδικάτου».

Στάσσης: Κορυφαίος εργοδότης η ΔΕΗ

Ο Γιώργος Στάσσης, διευθύνων σύμβουλος της ΔΕΗ Α.Ε. ανέφερε ότι οι εργαζόμενοι είναι το μεγαλύτερο κεφάλαιο της επιχείρησης. «Τα τελευταία χρόνια η προσπάθεια έχει αρχίσει να αποδίδει. Οι δύσκολε μέρες έχουν περάσει. Η ΔΕΗ πατά ξανά γερά στα πόδια της, στάθηκε στο ύψος των περιστάσεων, απορροφώντας μεγάλο μέρος των τιμών για τους πελάτες και παρέχοντας τις μεγαλύτερες εκπτώσεις από κάθε άλλο πάροχο.»

«Εκσυγχρονίζουμε τις υποδομές, δημιουργούμε νέα καταστήματα, πρωταγωνιστούμε στην ενεργειακή μετάβαση, με τις νέες επενδύσεις στα Βαλκάνια κάνουμε πράξη στην εξωστρέφεια. Τίποτα από αυτά δεν θα μπορούσε να γίνει χωρίς τους εργαζομένους. Ο στόχος μας είναι εκτός από το να γίνει η ΔΕΗ μια σύγχρονη εταιρία να αναδειχθεί ως ο κορυφαίος εργοδότης».

Τ. Μάνος: Το 2019 συνδέθηκαν 400-500 έργα ΑΠΕ, το 2022 συνδέσαμε 5.000 έργα

Ο Τάσος Μάνος, διευθύνων σύμβουλος του ΔΕΔΔΗΕ στο σύντομο χαιρετισμό του είπε ότι η εταιρία είναι οι άνθρωποί της. Τα 5.500 άτομα της εταιρίας πολλαπλασιάζονται σε 28.000-30.000 με τους συνεργαζόμενους και το οικονομικό αποτέλεσμα υπερβαίνει το 1,5 δις. «Ο ΔΕΔΔΗΕ έχει διπλασιάσει τις επενδύσεις του. Από 151 εκ η εταιρία έκλεισε η χρονιά στα 311 εκ. Το 2019 συνδέθηκαν 400-500 έργα ΑΠΕ. Το 2022 συνδέσαμε 5.000 έργα, το ρεύμα ήταν φθηνότερο γιατί έγιναν τόσες συνδέσεις. Το 70% των ΑΠΕ ήταν στο δίκτυο διανομής, όχι μεταφοράς. Το 2019 είχαμε 4 γιγαβάτ ΑΠΕ, στόχος είναι να ξεπεράσουμε το 2023 8,5 με 9 γιγαβάτ. Προσπαθούμε να κερδίσουμε τον χαμένο χρόνο».

Για τη ανανέωση του προσωπικού είπε ότι το 2012-2019 υπήρξε μόνο ένα πρόγραμμα προσλήψεων 158 ατόμων που ακόμα δεν ολοκληρώθηκε «Θα υπερβούμε τους 1.400 εργαζόμενους ως τον Ιούνιο». Για την υγεία και ασφάλεια των εργαζομένων τόνισε ότι με θα γίνουν ενέργειες για αυτόν τον τομέα.

Γ. Βρεττός: Πρώτο μέλημα οι εργαζόμενοι

Ο Γιάννης Βρεττός από ΑΔΜΗΕ πρόσθεσε ότι διαρκώς αυξάνει τον ελεύθερο ενεργειακό χώρο και εξασφαλίζει την ενεργειακή ασφάλεια. Το πρώτο μέλημα είναι οι εργαζόμενοι. «Ενισχύσαμε την ενεργειακή σταθερότητα, φτιάξαμε καινούριο κανονισμό, υπογράψαμε συλλογικές συμβάσεις, μισθολογικές αυξήσεις, έγινε αύξηση επιδομάτων και επέκταση παλιών. Δώσαμε τροφείο, σχεδιάσαμε σύστημα απόδοσης που αντικατέστησε το παλιό σύστημα αξιολόγησης».

Google News ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Διαβάστε ακόμη

Άρθρα κατηγορίας