Μενού Ροή
Τα Ποσειδώνια επιστρέφουν με 1900 συμμετοχές από 87 χώρες

Με περίπου 1.900 συμμετοχές εταιρειών από 87 χώρες και πάνω από 20.000 επισκέπτες απ’ όλο τον κόσμο επιστρέφουν φέτος τα Ποσειδώνια, η κορυφαία ναυτιλιακή έκθεση στον κόσμο, μετά από μια τετραετία απουσίας λόγω της πανδημίας καθώς η διοργάνωση του 2020 είχε ακυρωθεί. Η φετινή 27η έκθεση θα λάβει χώρα μεταξύ 6 και 10 Ιουνίου στο Athens Metropolitan Expo και φιλοδοξία των διοργανωτών είναι οι συμμετοχές να προσεγγίσουν τα επίπεδα του 2018, όταν και είχε γίνει ρεκόρ όλων των εποχών με 2.011 εκθέτριες εταιρείες και πάνω από 22.000 επισκέπτες από 92 χώρες.

Η... Μέκκα της παγκόσμιας ναυτιλίας παρελαύνει από την Ελλάδα σε μια έκθεση που οριοθετεί τις παγκόσμιες εξελίξεις στους θαλάσσιους δρόμους, στο εμπόριο, στις οικονομίες ολόκληρων χωρών αλλά και στις παγκόσμιες ισορροπίες συναλλάγματος και commodities.

Όπως τόνισε χθες ο Διευθύνων Σύμβουλος των Εκθέσεων Ποσειδώνια Α.Ε. Θεόδωρος Βώκος σε συνάντηση με δημοσιογράφους του ναυτιλιακού χώρου, «φιλοδοξία μας είναι να προσεγγίσουμε τους αριθμούς της προηγούμενης διοργάνωσης του 2018. Πρόκειται για μια διοργάνωση που το συνολικό της αποτύπωμα στην ελληνική οικονομία ξεπερνά τα 60 εκατ. ευρώ, έσοδα που κατευθύνονται στις τοπικές επιχειρήσεις των κλάδων της φιλοξενίας, της εστίασης, της διοργάνωσης εταιρικών εκδηλώσεων και των μεταφορών. Είχε υπάρξει κενό για μια τετραετία, λόγω της πανδημίας, οπότε οι περίπου 1.900 εταιρείες που θα συμμετάσχουν απ’ όλο τον κόσμο έχουν πράγματα να δείξουν, να παρουσιάσουν και να ανακαλύψουν».

Νέες τεχνολογίες

Σύμφωνα με τον κ. Βώκο, αυτή την τετραετία οι εξελίξεις έτρεξαν με πολύ γοργούς ρυθμούς στη ναυτιλία, την ενέργεια, τις νέες τεχνολογίες που συνδέονται με τη ναυτοσύνη και περίμεναν τέσσερα χρόνια για να παρουσιαστούν. Επίσης, η φετινή έκθεση γίνεται σε μια πολύ δυναμική συγκυρία για τον κλάδο της ναυτιλίας παγκόσμια. Για όλους αυτούς τους λόγους, αισιοδοξούμε ότι η φετινή διοργάνωση θα είναι εξαιρετικά επιτυχημένη και θα ανοίξει νέους δρόμους, όπως πάντα κάνει αυτή η παγκόσμιου βεληνεκούς έκθεση».

Και φέτος την πρωτοκαθεδρία στις συμμετοχές θα έχουν χώρες όπως Κίνα, Ιαπωνία και Ν. Κορέα, που διαθέτουν πολλά ναυπηγεία αλλά και εταιρείες που εμπλέκονται σ’ όλη την αλυσίδα της ναυτοσύνης, ενώ δυναμικό παρόν θα δώσει η Πολωνία, η οποία μαζί με τη Βραζιλία συμμετείχαν για πρώτη φορά με δικά τους περίπτερα στην προηγούμενη διοργάνωση του 2018.

Σημαντική παρουσία θα έχουν παραδοσιακές ευρωπαϊκές δυνάμεις όπως το Ηνωμένο Βασίλειο, η Δανία και η Ολλανδία, ενώ όπως τονίζει ο κ. Βώκος, μεγάλη συμμετοχή έχει η Τουρκία με 58 εταιρείες.

Στην έκθεση Ποσειδώνια συμμετέχουν τόσο παραδοσιακές εταιρείες που δραστηριοποιούνται αποκλειστικά στη ναυτιλία, όσο και ναυπηγία, πετρελαϊκές εταιρείες, διυλιστήρια, εταιρείες IT και νέων τεχνολογιών, υποστηρικτικές υπηρεσίες προς τη ναυτιλία, εξοπλισμού, ασφάλειας κ.λπ.

Κρίσιμη και νευραλγική συγκυρία

 Η 27η έκθεση Ποσειδώνια γίνεται σε μια κρίσιμη και πολύ νευραλγική συγκυρία για τις παγκόσμιες μεταφορές, μετά απ’ ό,τι έχει λάβει χώρα τα τελευταία χρόνια, με την πανδημία, την κρίση της εφοδιαστικής αλυσίδας, την εκρηκτική αύξηση των τιμών ενέργειας, τον «πόλεμο» δασμών ΗΠΑ και Κίνας, την περιχαράκωση χωρών και οικονομιών αλλά και τον πραγματικό πόλεμο που κήρυξε η Ρωσία στην Ουκρανία.

Αν σε όλα αυτά προστεθεί η κλιματική κρίση και όλο το… τσουνάμι των αλλαγών που μένουν να γίνουν στις παγκόσμιες μεταφορές ώστε να περιοριστεί καταλυτικά και βιώσιμα το περιβαλλοντικό αποτύπωμα, καταλαβαίνουμε ότι η συγκυρία είναι εξαιρετικά κρίσιμη.

Google News ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Διαβάστε ακόμη

Άρθρα κατηγορίας