Μενού Ροή
ΤΑΡ: Σε δημόσια διαβούλευση οι αναθεωρήσεις του Κώδικα Διαχείρισης Δικτύου
Από τις 12 Οκτωβρίου 2021 μέχρι τις 11 Νοεμβρίου 2021, ο Διαδριατικός Αγωγός Φυσικού Αερίου (TAP AG) πραγματοποιεί δημόσια διαβούλευση για τις προτεινόμενες αναθεωρήσεις του Κώδικα Διαχείρισης Δικτύου του ΤΑΡ.

Οι προτεινόμενες αναθεωρήσεις, η αιτιολόγησή τους και το εκτιμώμενο χρονικό πλαίσιο για την εφαρμογή τους συνοψίζονται σε μια Πρόταση Αναθεώρησης.

Οι ενδιαφερόμενοι που επιθυμούν να συμμετέχουν στη δημόσια διαβούλευση καλούνται να υποβάλουν τα σχόλιά τους στέλνοντας την απαντητική φόρμα στον TAP το αργότερο έως τις 11 Νοεμβρίου 2021 23:59 CET, στη διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου [email protected].

Η Marija Savova, Επικεφαλής του Εμπορικού Τμήματος του TAP, δήλωσε: «Ο πρώτος Κώδικας Διαχείρισης Δικτύου του TAP δημοσιεύτηκε στις 10 Αυγούστου 2020 και θέτει το πλαίσιο για την έναρξη των εμπορικών δραστηριοτήτων του TAP. Τώρα, βασιζόμενοι στην εμπειρία του έτους που πέρασε, θα θέλαμε να εισάγουμε τροπολογίες, κυρίως για τη βελτίωση και τον εξορθολογισμό της διαδικασίας εγγραφής και διαχείρισης πιστώσεων. Επιπλέον, αναγνωρίζοντας τη ζήτηση της αγοράς, επιθυμούμε να εισάγουμε τη δυνατότητα στους shippers να κάνουν κράτηση στο εικονικό σημείο εισόδου του TAP στην Ελλάδα, για πιθανή χρήση σε συνδυασμό με συναλλαγές στο εικονικό σημείο διαπραγμάτευσης ή δυναμικότητα εξόδου.

Όλες οι οδηγίες για τη διαδικασία υποβολής των σχολίων και των σχετικών εγγράφων είναι διαθέσιμες στη σελίδα Δημόσιες Διαβουλεύσεις.

Σχετικά με τον Διαδριατικό Αγωγό Φυσικού Αερίου (TAP)

Ο αγωγός TAP μεταφέρει φυσικό αέριο από το γιγαντιαίο κοίτασμα Shah Deniz II του αζέρικου τμήματος της Κασπίας Θάλασσας προς την Ευρώπη. Ο μήκους περίπου 878 χλμ. αγωγός συνδέεται με τον αγωγό Trans Anatolian Pipeline (TANAP) στους Κήπους στα ελληνοτουρκικά σύνορα, και διασχίζει την Ελλάδα, την Αλβανία και την Αδριατική θάλασσα, προτού εξέλθει στην ξηρά στη Νότια Ιταλία.

Ο TAP πρόκειται να διευκολύνει την προμήθεια φυσικού αερίου σε χώρες της Νοτιοανατολικής Ευρώπης, μέσω μελλοντικών διασυνδέσεων. Η Βουλγαρία, ειδικότερα, θα μπορέσει να καλύψει έως και το 33% των συνολικών αναγκών της σε φυσικό αέριο μέσω του ΤΑΡ, μετά την ολοκλήρωση του Διασυνδετήριου Αγωγού Ελλάδας-Βουλγαρίας (IGB). Τα σημεία εξόδου του ΤΑΡ στην Ελλάδα και την Αλβανία, και η προσγειάλωση του αγωγού στις ακτές της Ιταλίας, παρέχουν πολλαπλές δυνατότητες για περαιτέρω μεταφορά αζέρικου αερίου στις ευρύτερες ευρωπαϊκές αγορές.

Google News ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Διαβάστε ακόμη

Άρθρα κατηγορίας