Μενού Ροή
"Ταύρος" για την μετοχή της Mytilineos η Wood - Η τιμή στόχος και τα μεγέθη του 2022

Σε αναβάθμιση των εκτιμήσεων για τα οικονομικά μεγέθη της εταιρείας Mytilineοs την επόμενη χρονιά και σε αύξηση τιμή στόχο στα 21 ευρώ από 17 ευρώ προηγουμένως προχωρά η Wood.

Σε νεότερο report της η χρηματιστηριακή επισημαίνει πως η Mytilineos οδεύει προς χρονιά ρεκόρ το 2022 αυξάνοντας άνω του 20% της εκτιμήσεις για την κερδοφορία ως αποτέλεσμα της απόδοσης των πράσινων επενδύσεων.

Η Wood στηριζόμενη στην επερχόμενη ισχυρή αύξηση του EBITDA και των λοιπών οικονομικών μεγεθών της εταιρείας από το 2022 προβλέπει ιδιαίτερα ελκυστικούς δείκτες P/E και EV/EBITDA, διατηρώντας έτσι την σύσταση αγοράς με περιθώρια ανόδου 48% για τη μετοχή, η οποία εκτιμά ότι θα φτάσει σε κεφαλαιοποίηση τα 3 δισ. ευρώ.

Η σημαντική αυτή αύξηση στην τιμή-στόχο, βασίζεται στην αναμενόμενη άνοδο της λειτουργικής κερδοφορίας (EBITDA) τόσο από τον τομέα της Μεταλλουργία (κυρίως λόγω της παγίωσης των τιμών του αλουμινίου και της αλουμίνας σε υψηλές τιμές), όσο και από τον επικείμενο όγκο έργων στον τομέα Ανάπτυξης Ανανεώσιμων Πηγών σχετιζόμενα με την «πράσινη» ενέργεια. Σημαντική αναμένεται να είναι και η συνεισφορά της νέας μονάδας παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας με φυσικό αέριο (CCGT) ισχύος 826MW, στα αποτελέσματα του 2022.

Οι εκτιμήσεις της Wood για τα μεγέθη της Mytilineos

Google News ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Διαβάστε ακόμη

Άρθρα κατηγορίας