Μενού Ροή
Τελευταία διετής συμφωνία για την "πράσινη" Αλουμίνιον, μεταξύ Mytlineos και ΔΕΗ

Συμφωνία με τη ΔΕΗ για διετή παράταση της προμήθειας ηλεκτρικής ενέργειας στο εργοστάσιο Αλουμίνιον της Ελλάδας ανακοίνωσε  ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Mytilineos, Ευάγγελος Μυτιληναίος, τονίζοντας ότι μετά τη λήξη της συμφωνίας, η εταιρεία θα ηλεκτροδοτείται από ιδιόκτητες πηγές ενέργειας.

Θα είναι, όπως είπε ο κ. Μυτιληναίος, η τελευταία σύμβαση με τη ΔΕΗ μετά από 60 χρόνια λειτουργίας του εργοστασίου στον Αγ. Νικόλαο Βοιωτίας. Μετά το 2023 το εργοστάσιο θα ηλεκτροδοτείται από τη μονάδα φυσικού αερίου ισχύος 826 MW αλλά και από διμερείς συμβάσεις με τα φωτοβολταϊκά.

Η μονάδα φυσικού αερίου είναι υπό κατασκευή και προβλέπεται να ολοκληρωθεί στο τέλος του χρόνου ενώ το καλοκαίρι θα ξεκινήσει η κατασκευή των φωτοβολταϊκών που περιλαμβάνονται στο χαρτοφυλάκιο ισχύος 1,48 GW που αγόρασε πρόσφατα η Mytilineos από την Egnatia Group.

Μετά την υπογραφή της σύμβασης, ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Mytilineos, Ευ. Μυτιληναίος δήλωσε: “Υπογράφουμε σήμερα την τελευταία σύμβασή μας με τη ΔΕΗ. Μία συνεργασία που σφράγισε τη νεότερη βιομηχανική ιστορία της Ελλάδας, ολοκληρώνεται με τον πλέον πρόσφορο τρόπο τόσο για τη ΔΕΗ, όσο και για την Mytilineos. Για εμάς, μετά το 2023, ξεκινά μία νέα εποχή για το ιστορικό εργοστάσιο «Αλουμίνιον της Ελλάδος»: μία εποχή «πράσινη» και βιώσιμη, σε απόλυτη συνάρτηση με τους εθνικούς στόχους και την ευρωπαϊκή Πράσινη Συμφωνία”

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση η συμφωνία θα είναι και η τελευταία των δύο εταιρειών, μετά από 60 χρόνια αδιάλειπτης συνεργασίας, καθώς η Mytilineos έχει δεσμευθεί - στο πλαίσιο της στρατηγικής της για βιώσιμη ανάπτυξη - να μειώσει κατά 30% τις εκπομπές ρύπων στο σύνολο της δραστηριότητάς της έως το 2030 και να επιτύχει κλιματική ουδετερότητα το αποτύπωμα άνθρακα έως το 2050. Ειδικότερα για τον Τομέα Μεταλλουργίας, η Mytilineos φιλοδοξεί να αποτελέσει ένα «πράσινο» παράδειγμα, μέσα από τη δέσμευσή της για μείωση των απόλυτων εκπομπών CO2 κατά 65% και των σχετικών εκπομπών CO2, ανά τόνο παραγόμενου αλουμινίου, κατά 75%. Μέχρι το 2030, η Αλουμίνιον της Ελλάδος θα καλύπτει το σύνολο των αναγκών της σε ηλεκτρική ενέργεια από ΑΠΕ.

Aναφορικά με τη διάρκεια της σύμβασης σημειώνεται ότι ορίστηκε για το χρονικό διάστημα 1/7/2021 – 31/12/23.

Google News ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Διαβάστε ακόμη

Άρθρα κατηγορίας