Μενού Ροή
Τέρνα Ενεργειακή: Συνεχίζει τους μεγάλους όγκους και τζίρους, έρχεται ισχυρό rebalancing

Στο δείκτη – βιτρίνα του Χ.Α., στην ελίτ των επενδυτών εισάγεται από μεθαύριο Πέμπτη 1η Δεκεμβρίου η μετοχή της Τέρνα Ενεργειακή, καθώς θα γίνει το 9ο μέλος του MCSI Standard Greece και η τρίτη ενεργειακή εταιρεία στον εν λόγω δείκτη μετά τις ΔΕΗ και Μυτιληναίο. Οι τρεις ενεργειακές εταιρείες στο δείκτη MCSI Standard Greece, ασφαλώς επιβεβαιώνουν το momentum του συγκεκριμένου κλάδου, ο οποίος βρίσκεται τα τελευταία χρόνια στην κορυφή του επενδυτικού ενδιαφέροντος, με πολλαπλά deals, εκδόσεις ομολόγων και αυξήσεις κεφαλαίου.

Οι εισροές στη μετοχή έχουν ήδη ξεκινήσει από την προηγούμενη εβδομάδα, συνεχίστηκαν και χθες, θα συνεχιστούν και σήμερα ενώ θα κορυφωθούν στην αυριανή συνεδρίαση όπου στη διαδικασία του rebalancing αναμένεται ο τζίρος στη μετοχή να φτάσει σε ιστορικά υψηλά επίπεδα.

Την περασμένη εβδομάδα στη μετοχή της Τέρνα Ενεργειακή διακινήθηκε συνολικός όγκος 1,7 εκατ. μετοχών, με το τζίρο το πενθήμερο να φτάνει στα 30,6 εκατ. ευρώ, φέρνοντάς τη στην πρώτη θέση των συναλλαγών σε όλη την αγορά.

Χθες, πρώτη συνεδρίαση της νέας εβδομάδας, η μετοχή της Τέρνα Ενεργειακή έκανε ξανά τον κορυφαίο τζίρο σε όλη την αγορά καθώς διακίνησε 6,95 εκατ. ευρώ, με όγκο 350.636 τεμάχια. Είναι σαφές ότι ισχυρά ξένα χαρτοφυλάκια «χτίζουν» θέσεις στον τίτλο ενόψει της εισόδου στο δείκτη MSCI, ενώ με πολύ ενδιαφέρον αναμένονται οι όποιες εξελίξεις αναφορικά με το deal με τον αυστραλιανό επενδυτικό όμιλο First Sentier.

Η μετοχή της ΤΕΝΕΡΓ έκλεισε χθες στα 19,84 ευρώ με διόρθωση 0,75%, με την κεφαλαιοποίηση να διαμορφώνεται στα 2,29 δισ. ευρώ. Την περασμένη Πέμπτη 24 Νοεμβρίου η μετοχή έκλεισε στα 20,14 ευρώ που αποτελούν το υψηλότερο κλείσιμο στη 15χρονη χρηματιστηριακή ιστορία της εταιρείας η οποία εισήχθη ακριβώς πριν από 15 χρόνια, στις 12 Νοεμβρίου του 2007, με τιμή εισαγωγής τότε στα 11 ευρώ που «έδινε» μια κεφαλαιοποίηση 1,2 δισ. ευρώ.

Συνάμα, εντυπωσιακή είναι η πορεία της μετοχής και σε επίπεδο 11μήνου 2022, καθώς ενισχύεται σε ποσοστό 46% αποτελώντας τον κορυφαίο σε απόδοση τίτλο τόσο στον FTSE 25 όσο και στον Mid Cap.

Google News ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Διαβάστε ακόμη

Άρθρα κατηγορίας