Μενού Ροή
Θα πουλάει ρεύμα από ανανεώσιμες πηγές ενέργειας τον Σεπτέμβριο η IKEA

Η IKEA, η μεγαλύτερη μάρκα επίπλων στον κόσμο, επεκτείνεται στην πώληση ανανεώσιμων πηγών ενέργειας σε νοικοκυριά, ξεκινώντας από την εγχώρια αγορά της Σουηδίας τον Σεπτέμβριο.

Η Ingka Group, ιδιοκτήτρια των περισσότερων καταστημάτων IKEA παγκοσμίως, είπε ότι τα νοικοκυριά θα μπορούν να αγοράζουν προσιτή ανανεώσιμη ηλεκτρική ενέργεια από ηλιακά και αιολικά πάρκα και θα παρακολουθούν τη χρήση τους μέσω μιας εφαρμογής.

Ο συνεργάτης της Ingka, Svea Solar, που παράγει ηλιακούς συλλέκτες για το ΙΚΕΑ, θα αγοράσει την ηλεκτρική ενέργεια στο Nord Pool της σκανδιναβικής μονάδας ισχύος και θα τη μεταπωλήσει χωρίς επιπλέον χρέωση. Τα νοικοκυριά θα πληρώνουν ένα σταθερό μηνιαίο τέλος συν μεταβλητό επιτόκιο.

Η IKEA, η οποία πωλεί επίσης ηλιακούς συλλέκτες για νοικοκυριά σε 11 αγορές, δήλωσε ότι αυτοί οι αγοραστές θα μπορούν να παρακολουθούν τη δική τους παραγωγή στην εφαρμογή και να πουλούν το πλεόνασμα ηλεκτρικής ενέργειας.

Σε όλες τις αγορές

Ο Jonas Carlehed, επικεφαλής της αειφορίας στην IKEA Σουηδίας, δήλωσε στο Reuters ότι ελπίζει να προωθήσει τη νέα προσφορά ανανεώσιμων πηγών ενέργειας, καθώς και την προσφορά ηλιακού πάνελ της IKEA σε όλες τις αγορές.

«Θέλουμε να κάνουμε την ηλεκτρική ενέργεια από βιώσιμες πηγές πιο προσιτή και προσιτή για όλους», ανέφερε η εταιρεία σε ανακοίνωσή της.

"Η IKEA θέλει να δημιουργήσει το μεγαλύτερο κίνημα για ανανεώσιμες πηγές ενέργειας μαζί με συναδέλφους, πελάτες και συνεργάτες σε όλο τον κόσμο, για να βοηθήσει στην αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής από κοινού."

Η Ingka είπε ότι το σχέδιο ήταν να προσφέρει ηλεκτρική ενέργεια από ηλιακά και αιολικά πάρκα ηλικίας πέντε ετών ή λιγότερο, ως τρόπο ενθάρρυνσης της κατασκευής περισσότερων πάρκων.

Σε γενικές γραμμές, το ΙΚΕΑ στοχεύει να είναι «θετικό για το κλίμα» - μειώνοντας τις εκπομπές αερίων του θερμοκηπίου κατά περισσότερο από ό, τι προβλέπεται από ολόκληρη την αλυσίδα αξίας του ΙΚΕΑ, από την παραγωγή πρώτων υλών έως τη διάθεση των επίπλων από τους πελάτες - έως το 2030.

Google News ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Διαβάστε ακόμη

Άρθρα κατηγορίας