Μενού Ροή
Την ίδια μέρα που η CVC έκανε πρόταση για το 49% του ΔΕΔΔΗΕ, σκέφτηκε να πουλήσει τα ρολόγια Breitling

Το ενδεχόμενο πώλησης μεριδίου της ελβετικής εταιρείας υψηλής ωρολογοποιίας Breitling εξετάζει η CVC, μετά την εκδήλωση ενδιαφέροντος από πιθανούς επενδυτές σύμφωνα με το πρακτορείο Bloomberg, λίγες ώρες μετά την επίσημη πρόταση που υπέβαλε για την πώληση του 49% του ΔΕΔΔΗΕ.

Σύμφωνα με πηγές που γνωρίζουν το θέμα, η εταιρεία κατέχει σημαντικό μερίδιο μειοψηφίας στη Breitling και ενώ βρίσκεται ήδη σε συζητήσεις, σκοπεύει να διατηρήσει τον έλεγχο της επιχειρηματικής συμφωνίας που ίσως προκύψει.

Όπως ανέφεραν οι πηγές, οι οποίες θέλουν να παραμείνουν ανώνυμες, η CVC ενδιαφέρεται για μακροχρόνια και σταθερή συνεργασία, γι’ αυτό και είναι πολύ πιθανό οι συζητήσεις να μην καταλήξουν σε συμφωνία.

Εκπρόσωποι της CVC αρνήθηκαν να κάνουν οποιοδήποτε σχόλιο.

Η Breitling ιδρύθηκε το 1884 από τον ωρολογοποιό Leon Breitling. Είναι μία από τις μεγαλύτερες ελβετικές εταιρείες του χώρου της και παραμένει ανεξάρτητη, σε αντίθεση με τις περισσότερες που έχουν εξαγοραστεί από ανταγωνιστές, όπως η Swatch, η Richmont, η Kering και ο όμιλος LVMH.

Η πρόταση για ΔΕΔΔΗΕ

Ως φαβορί κατέβηκε στον διαγωνισμό για τον ΔΕΔΔΗΕ, στον οποίο έχουν απομείνει 4 υποψήφιοι, όλα επενδυτικά κεφάλαια από τις ΗΠΑ και την Αυστραλία.

Η διαδικασία προβλέπει την τεχνική αρτιότητα των προτάσεων και μόλις ολοκληρωθεί η ΔΕΗ θα ανοίξει τις προσφορές και 4 υποψηφίων, διαδικασία που προβλέπεται να σφραγισθεί με έκτακτη γενική συνέλευση η οποία θα κατακυρώσει τον νικητή του διαγωνισμού.

Google News ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Διαβάστε ακόμη

Άρθρα κατηγορίας