Μενού Ροή
ΤΙΤΑΝ: Επενδύσεις €25 εκατ. για χρήση εναλλακτικών καυσίμων – Σχέδιο για πράσινο υδρογόνο

Έμφαση στην κυκλική οικονομία, με αξιοποίηση αποβλήτων αλλά και ώθηση στην έρευνα για τη χρήση πράσινου υδρογόνου δίνει ο Όμιλος ΤΙΤΑΝ.

Όπως τονίζεται «ο Όμιλος μείωσε περαιτέρω το αποτύπωμα άνθρακα των προϊόντων του χάρη στη στροφή του προς τσιμέντα μειωμένων εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα στην Αίγυπτο και στην Ελλάδα, ενώ επίσης άρχισε να εξάγει ασβεστολιθικό τσιμέντο Portland (Τύπου IL) από την Ελλάδα στις ΗΠΑ. Επιπλέον, η παραγωγή τσιμέντου Type IL στην Titan America ανήλθε πλέον στο 50% της συνολικής παραγωγής τσιμέντου του Τιτάνα στην Αμερική.

Το εργοστάσιο Pennsuco της Titan America στο Medley της Florida αποτελεί σήμερα τον μεγαλύτερο παραγωγό τσιμέντου Type IL στις ΗΠΑ, το οποίο είναι ένα τσιμέντο με 15% χαμηλότερες εκπομπές CO2 συγκριτικά με τα τσιμέντα Type I ή Type II. Ο Όμιλος σημείωσε επίσης πρόοδο στην ενεργειακή αποδοτικότητα, καθώς ποσοστό 86,8% της συνολικής παραγωγής κλίνκερ καλύπτεται πλέον με πιστοποίηση ISO50001 ή με ενεργειακές επιθεωρήσεις.»

Επένδυση σε έρευνα

Επιπλέον, η διοίκηση της εταιρίας αναφέρει ότι ο ΤΙΤΑΝ εξακολουθεί να επενδύει στην Έρευνα και την Καινοτομία, μέσα από συνεργατικές δράσεις και αξιολογώντας περισσότερες από πέντε καινοτόμες τεχνολογίες μείωσης, δέσμευσης και χρήσης του διοξειδίου του άνθρακα.

Ο ΤΙΤΑΝ διερευνά επίσης την περαιτέρω βελτιστοποίηση της απόδοσης της έψησης στον κλίβανο κλίνκερτσιμέντου με εμπλουτισμό του μίγματος καυσίμου με υδρογόνο, μέσα από δύο βιομηχανικής κλίμακας πιλοτικές δοκιμές στην Ελλάδα και στη Βουλγαρία.

Πράσινο υδρογόνο

Εξάλλου, οι ελληνικές κρατικές Αρχές έχουν συμπεριλάβει το έργο H2CEM του Ομίλου, το οποίο αφορά στην παραγωγή και χρήση πράσινου υδρογόνου σε βιομηχανικούς κλιβάνους κλίνκερτσιμέντου, στο στάδιο προ-κοινοποίησης του πρώτου κύματος σημαντικών έργων κοινού ευρωπαϊκού ενδιαφέροντος (EU Hydrogen IPCEI).

Σε πλήρη ευθυγράμμιση με τις φιλοδοξίες του Ομίλου για βιώσιμη ανάπτυξη και με τη δέσμευσή του να συμμετέχει ενεργά στην κυκλική οικονομία, ο ΤΙΤΑΝ συνεργάζεται με την TERNA ENERGY στη διαδικασία του δημόσιου διαγωνισμού Συμπράξεων Δημόσιου και Ιδιωτικού Τομέα (ΣΔΙΤ) των μονάδων Μηχανικής και Βιολογικής Επεξεργασίας Αποβλήτων (ΜΕΑ) στην Αττική και στην Κεντρική Μακεδονία.

Εναλλακτικά καύσιμα

Ο Όμιλος επενδύει επίσης €25 εκατομμύρια στην εγκατάσταση προασβεστοποιητή (pre-calciner) στο εργοστάσιό του στο Καμάρι της Βοιωτίας, προκειμένου να αυξήσει τη χρήση εναλλακτικών καυσίμων και να συμβάλει περαιτέρω στην αντιμετώπιση του προβλήματος της διαχείρισης των αστικών στερεών απορριμμάτων (ΑΣΑ) στην Αττική.

Τέλος, αξίζει να σημειωθεί ότι, σύμφωνα με τη δέσμευση του Ομίλου για διαρκή και ανοικτή επικοινωνία με τους συμ-μετόχους του με απόλυτη διαφάνεια, όλες οι επιχειρησιακές μονάδες στη Νοτιοανατολική Ευρώπη, στην Ελλάδα και στην Αίγυπτο έχουν εκδώσει ετήσιες εκθέσεις βιωσιμότητας για το 2020.»

Google News ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Διαβάστε ακόμη

Άρθρα κατηγορίας