Μενού Ροή
Το 43% του κορυφαίου ομίλου τροφίμων της Κροατίας περνάει σε Άραβα επενδυτή

Ο επενδυτής Saif Alketbi από τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα αγόρασε μερίδιο 43,4% στον κορυφαίο κροατικό όμιλο τροφίμων και λιανικού εμπορίου Fortenova.

«Η συναλλαγή ολοκληρώθηκε στις 31 Οκτωβρίου. Αυτή είναι η αρχή της στρατηγικής επένδυσης του Saif Alektbi στην Κροατία και είμαστε πεπεισμένοι ότι θα είναι πολύ χρήσιμη για την Fortenova Grupa και την κροατική οικονομία», ανέφερε ανακοίνωση του γραφείου του Alektbi, την οποία μετέδωσε η εφημερίδα Vecernji List.

Η Fortenova, ο νόμιμος διάδοχος του καταργημένου πλέον ομίλου Agrokor, είναι ο μεγαλύτερος γεωργικός παραγωγός της περιοχής, απασχολώντας περισσότερους από 50.000 εργαζόμενους.

Το 43% των μετοχών κατείχε η ρωσική τράπεζα Sberbank, μετά την αναδιάρθρωση και το rebranding της Agrokor. Τα μέσα μαζικής ενημέρωσης ανέφεραν ότι η επιθυμία της Sberbank να εκποιηθεί θα μπορούσε να θεωρηθεί ως αποτέλεσμα των διεθνών κυρώσεων που επιβλήθηκαν στις ρωσικές τράπεζες μετά την εισβολή της Μόσχας στην Ουκρανία τον Φεβρουάριο.

Τον Σεπτέμβριο, κροατικά μέσα ενημέρωσης ανέφεραν ότι η κυβέρνηση επρόκειτο να εμποδίσει την αγορά του μεριδίου της Sberbank από το ουγγρικό επενδυτικό ταμείο Indotek, το οποίο διαχειρίζεται χαρτοφυλάκιο ύψους 3 δισεκατομμυρίων ευρώ και θεωρείται ότι βρίσκεται κοντά στον πρωθυπουργό Βίκτορ Όρμπαν.

Πηγή: euractiv.gr

Google News ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Διαβάστε ακόμη

Άρθρα κατηγορίας