Μενού Ροή
Τράπεζα Πειραιώς: Έκδοση "πράσινου" ομολόγου

Στην έκδοση νέου «πράσινου» ομολόγου το ύψος του οποίου κινείται στην περιοχή μεταξύ 300 και 500 εκατ. ευρώ  προχωρά η Τράπεζα Πειραιώς, σε μία κίνηση, που είχε προαναγγείλει ότι θα συμβεί έως τα τέλη του έτους.

Θα είναι το πρώτο «πράσινο» ομόλογο το οποίο εκδίδει η Τράπεζα Πειραιώς. Στόχος τη ς τράπεζας με τη νέα έκδοση είναι να καλύψει τον ενδιάμεσο στόχο για τις ελάχιστες απαιτήσεις ιδίων κεφαλαίων και επιλέξιμων υποχρεώσεων (Minimum Required Eligible Liabilities – MREL) τον οποίο έχει θέσει το ενιαίο συμβούλιο εξυγίανσης (Single Resolution Board – SRB).
Η Τρ. Πειραιώς έδωσε, ήδη, εντολή σε έξι τράπεζες για την έκδοση του senior preferred «πράσινου» ομολόγου. Πρόκειται για τις BNP Paribas, BofA, Goldman Sachs, Morgan Stanley και UBS. Πιθανότερη ημερομηνία για το άνοιγμα του βιβλίου είναι η Τρίτη 26 Οκτωβρίου.

Ο τίτλος αναμένεται να λάβει αξιολόγηση Caa1/B από τη Moody's και τη S&P σύμφωνα με το πρακτορείο IFR. Παράλληλα ο senior preferred τίτλος είναι τύπου 6NC5, δηλαδή 6ετής με μη δυνατότητα ανάκλησης πριν την πάροδο των 5 ετών.

 

 

Google News ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Διαβάστε ακόμη

Άρθρα κατηγορίας