Μενού Ροή
Uniper: Υπέβαλε αίτημα για στήριξη από την γερμανική κυβέρνηση

Η γερμανική εταιρεία κοινής ωφέλειας Uniper κατέθεσε αίτηση για στήριξη από τη γερμανική κυβέρνηση μετά την οικονομική δυσπραγία που αντιμετώπισε λόγω της μειωμένης προμήθειας ρωσικού φυσικού αερίου, σύμφωνα με τα όσα μετέδωσε το Reuters επικαλούμενο ανακοίνωσή της φινλανδικής Fortum η οποία κατέχει και το μεγαλύτερο μέρος της.

Ο γερμανικός ενεργειακός κολοσσός Uniper SE είναι σε διαπραγματεύσεις με την κυβέρνηση για ένα πακέτο διάσωσης ύψους έως 9 δισ. ευρώ ($9,4 δισ.) είχε μεταδώσει το Bloomberg επικαλούμενο πηγή με γνώση της υπόθεσης.

Η κυβέρνηση εξετάζει να επιβάλει σειρά μέτρων που θα περιλαμβάνουν και δάνεια προς την εταιρεία, την ανάληψη μεριδίου αλλά και τη μετακύλιση ενός μέρος του κόστους στους καταναλωτές, μεταδίδει το πρακτορείο.

Η εταιρεία, η οποία είναι μεταξύ των μεγαλύτερων εισαγωγέων ρωσικού φυσικού αερίου, ανακοίνωσε την προηγούμενη εβδομάδα ότι ξεκίνησε συνομιλίες με την κυβέρνηση προκειμένου να εξασφαλίσει ρευστότητα. Οι μετοχές της κατρακύλησαν σήμερα κατά 28%, οδηγώντας την κεφαλαιοποίηση της εταιρείας στα 4,14 δισ. ευρώ.

Σύμφωνα με δημοσίευμα του Reuters, η γερμανική κυβέρνηση σχεδιάζει να χρησιμοποιήσει τους μηχανισμούς που είχε δημιουργήσει για να αντιμετωπίσει την κρίση του κορονοϊού για να είναι σε θέση να αναλαμβάνει μερίδια σε εταιρείες κοινής ωφέλειας που βρίσκονται σε κίνδυνο να καταρρεύσουν εν μέσω της ενεργειακής κρίσης.

Με βάση το σχέδιο, η κυβέρνηση θα μπορεί να αναλαμβάνει μερίδια με δικαίωμα ψήφου ή χωρίς σε εταιρείες που δραστηριοποιούνται σε κρίσιμους τομείς της οικονομίας.

Google News ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Διαβάστε ακόμη

Άρθρα κατηγορίας