Μενού Ροή
Wood: Αναβαθμίζει εκ νέου την τιμή-στόχο για την Τράπεζα Πειραιώς στα €3,80/μτχ.

Σε σύσταση "buy" για τη μετοχή της Τράπεζας Πειραιώς παραμένει η Wood & Company, αναβαθμίζοντας εκ νέου την τιμή-στόχο για τον τίτλο της συστημικής τράπεζας στα €3,80/μτχ.

Όπως σημειώνει η Wood, η Τράπεζα Πειραιώς ανακοίνωσε αποτελέσματα που δείχνουν ένα ισχυρό 2022, με ομαλοποιημένο ROTE της τάξης του 10%, λόγω της αύξησης κατά 10% των εξυπηρετούμενων και εντυπωσιακής βελτίωσης σε κεφαλαιακούς όρους (δείκτης CET1 στο 11,5%, +285bps σε ετήσια βάση).

Η Wood προβλέπει άλλη μια ισχυρή χρονιά για το 2023, λόγω των αυξήσεων των επιτοκίων, της μεγαλύτερης αποδοτικότητας και της περιορισμένης ροής νέων NPEs, οδηγώντας σε ROTE >10%. Οι μετοχές συνεχίζουν να τελούν υπό διαπραγμάτευση με χαμηλούς πολλαπλασιαστές, παρά την απόδοση της τιμής της μετοχής 64% σε ετήσια βάση, με τον δείκτη P/E στο 2,1%. Με αυτά τα δεδομένα ανεβάζει την τιμή-στόχο στα 3,80 ευρώ/μετοχή (από 3,4 ευρώ).

Η αποκατάσταση του ισολογισμού της Τράπεζας είναι το επόμενο βήμα, κατά την άποψή της Wood, για τη μείωση της διαφοράς αποτίμησης έναντι των ομολόγων της (σε όρους P/TBV, περίπου 40% με Eurobank και Εθνική Τράπεζα και 10-15% με την Alpha Bank).

Στους βασικότερους κινδύνους, η Wood τοποθετεί την περίπτωση μιας πιθανής υψηλότερη ροή NPLs σε ένα ασθενέστερο μακροοικονομικό περιβάλλον, μια πιθανή ηπιότερη αύξηση των δανείων και την περίπτωση πολιτικής αστάθειας στην Ελλάδα λόγω των επικείμενων εκλογών.

Google News ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Διαβάστε ακόμη

Άρθρα κατηγορίας