Μενού Ροή
Ξάνθη: Καλωσορίζοντας τις νέες ομάδες στη Θερμοκοιτίδα Επιχειρήσεων του ΔΠΘ

Σε μια ανοιχτή εκδήλωση υποδοχής, όπου κυριάρχησαν το επιχειρείν, η καινοτομία και η εξωστρέφεια, η Θερμοκοιτίδα Επιχειρήσεων του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκη «Thinc - Thrace Incubator» καλωσόρισε θερμά τις νέες ομάδες που εντάχθηκαν στο δεύτερο κύκλο του προγράμματος.

Η Θερμοκοιτίδα Επιχειρήσεων του ΔΠΘ «Thinc - Thrace Incubator», ξεκίνησε τη λειτουργία της τον Απρίλιο 2022 και σήμερα φιλοξενεί είκοσι ομάδες, οι οποίες αναπτύσσουν τις αρχικές τους ιδέες με στόχο τη δημιουργία καινοτόμων επιχειρήσεων και την εδραίωσή τους στην αγορά.

Όπως εξηγεί, μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο Μιχάλης Πουσπουρίκας, στέλεχος της ομάδας διοίκησης, «η Thinc - Thrace Incubator αποτελεί την πρώτη αμιγώς πανεπιστημιακή θερμοκοιτίδα επιχειρήσεων στη βόρεια Ελλάδα. Στόχο έχει να συνεισφέρει στη δημιουργία του οικοσυστήματος καινοτομίας στην Περιφέρεια ΑΜΘ καθώς επίσης και να φέρει σε δικτύωση - συνεργασία τις ιδέες, την έρευνα που συντελείται εντός πανεπιστήμιου, τις επιχειρήσεις και τους χρηματοδοτικούς μηχανισμούς υποστήριξης».

Την εκδήλωση άνοιξε ο Γεώργιος Μπρούφας, αντιπρύτανης Έρευνας και Καινοτομίας του ΔΠΘ, καλωσορίζοντας τις νέες ομάδες. Στην ομιλία του έδωσε ένα σημαντικό μήνυμα υποστήριξης και ενθάρρυνσης προς τους ανερχόμενους startuppers, επισημαίνοντας τη σημασία της ομαδικότητας και της προσαρμοστικότητας ως απαραίτητα χαρακτηριστικά που πρέπει να φέρει μια ομάδα.

Ακολούθησε η παρουσίαση του έργου και των υπηρεσιών της Θερμοκοιτίδας από τους Μιχάλη Πουσπουρίκα και Σταύρο Αμοιρά, στελέχη της ομάδας διοίκησης, οι οποίοι -μεταξύ άλλων- αναφέρθηκαν στις υπηρεσίες mentoring, coaching, νομικής και λογιστικής υποστήριξης που προσφέρει η Θερμοκοιτίδα, καθώς και στις ευκαιρίες δικτύωσης και χρηματοδότησης που παρέχονται.

Την υπηρεσία του mentoring παρουσίασαν οι βασικοί φορείς που συνεργάζονται με το πρόγραμμα. Ο Δημήτρης Δημοσιάρης, συνιδρυτής της εταιρείας Founderhood και ο Παναγιώτης Παπανικολάου, μέλος του Κέντρου Εθελοντών Μάνατζερ Ελλάδος, παρουσίασαν τις υπηρεσίες που παρέχουν στις νέες ομάδες και εκδήλωσαν τη χαρά τους για το νέο κύκλο συνεργασίας που ξεκινά.

Η εκδήλωση, που συγκέντρωσε πλήθος κόσμου, ολοκληρώθηκε με τις συμμετέχουσες ομάδες που παρουσίασαν τις επιχειρηματικές τους ιδέες τόσο διά ζώσης, όσο και απομακρυσμένα, εκφράζοντας παράλληλα τις προσδοκίες τους για το μέλλον.

Σημαντικές παροχές και υποδομές με σύγχρονο εξοπλισμό

«Η υποστήριξη που λαμβάνει κάθε ομάδα που εισέρχεται στη "Thinc Thrace incubator"», σημειώνει ο κ. Πουσπουρίκας, «περιλαμβάνει την καθοδήγηση των επιχειρηματικών ομάδων με σκοπό τον προσδιορισμό του επιχειρηματικού μοντέλου, τη διερεύνηση των αναγκών της αγοράς, την ολοκλήρωση της επιχειρηματικής ιδέας και την αποτελεσματική παρουσίασή της. Επίσης, παρέχει νομική και λογιστική υποστήριξη από εξειδικευμένο δίκτυο συνεργατών κατά τη διάρκεια της σχεδίασης και ανάπτυξης της επιχειρηματικής ιδέας, αλλά και δικτύωση με επιχειρήσεις και οργανισμούς, καθώς και με άλλες ομάδες που φιλοξενούνται στο πρόγραμμα επιχειρηματικής θερμοκοιτίδας».

Οι συμμετέχοντες στο πρόγραμμα έχουν πρόσβαση σε υποδομές με σύγχρονο εξοπλισμό και χρήση ψηφιακών εργαλείων, ενώ παρέχεται φιλοξενία των επιχειρηματικών ομάδων στους κατάλληλα διαμορφωμένους χώρους της Θερμοκοιτίδας εντός του ΔΠΘ, με τον πλέον σύγχρονο εξοπλισμό. Επιπλέον, οι ομάδες που επιθυμούν να συμμετάσχουν απομακρυσμένα έχουν τη δυνατότητα virtual υποστήριξης.

«Στον δεύτερο κύκλο αιτήσεων που μόλις ολοκληρώθηκε», τονίζει ο κ. Πουσπουρίκας, «η Thinc υποδέχθηκε ακόμα τριάντα επιχειρηματικές ομάδες -σύνολο πενήντα στους δυο κύκλους- οι οποίες θα λάβουν και αυτές με τη σειρά τους την εξειδικευμένη υποστήριξη των μεντόρων της θερμοκοιτίδας αλλά και όλων των συμπληρωματικών δράσεων. Το έργο έχει διάρκεια 24 μήνες και αποτελεί μια καινοτόμο δράση του ΔΠΘ. Εντάσσεται στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα "Ανατολική Μακεδονία και Θράκη 2014-2020" και χρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Ανάπτυξης και από εθνικούς πόρους».

Google News ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Διαβάστε ακόμη

Άρθρα κατηγορίας