Μενού Ροή
Γ. Αρβανιτίδης: Το ΤΑΙΠΕΔ να μην εκχωρήσει τα δικαιώματα του δημοσίου στα ΕΛΠΕ

Δήλωση Τομεάρχη Ενέργειας και Περιβάλλοντος του ΚΙΝΑΛ Γιώργου Αρβανιτίδη:

Η χθεσινή αναβολή της Γενικής Συνέλευσης των ΕΛ.ΠΕ. ΑΕ, ύστερα από αίτημα του ΤΑΙΠΕΔ, επιβεβαιώνει τις ανησυχίες και τις καταγγελίες μας για σκανδαλώδεις και συγκρουσιακές μεθοδεύσεις που βρίσκονται σε εξέλιξη, σχετικά με την προωθούμενη τροποποίηση του καταστατικού της εταιρείας.

Έχουμε δηλώσει ξεκάθαρα ότι θα μας βρει κάθετα αντίθετους η καταστρατήγηση της συμφωνίας των Μετόχων του 2003 για τα ΕΛ.ΠΕ., η οποία διασφάλιζε τα συμφέροντα του Δημοσίου.

Η χρησιμοποίηση του ΤΑΙΠΕΔ ως «Δούρειου Ίππου», για την παράδοση της Δημόσιας Περιουσίας στα μεγάλα ιδιωτικά συμφέροντα δεν πρέπει να περάσει.

Αναμένουμε, έστω και την ύστατη ώρα, σε αυτή την κρίσιμη συγκυρία, η κυβέρνηση να μην οδηγήσει τα ΕΛ.ΠΕ. ΑΕ σε μια αβέβαιη πορεία και καλούμε το ΤΑΙΠΕΔ να υπερασπιστεί το Δημόσιο Συμφέρον.

Ζητάμε απαντήσεις από τον Υπουργό Οικονομικών στην Ερώτηση που έχουμε καταθέσει και να μην προχωρήσει το ΤΑΙΠΕΔ στην εκχώρηση του δικαιώματος του Δημοσίου για ορισμό της πλειοψηφίας του Διοικητικού Συμβουλίου των ΕΛ.ΠΕ. ΑΕ, με παράλληλη διασφάλιση της συμμετοχής των Εργαζομένων σε αυτό

Google News ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Διαβάστε ακόμη

Άρθρα κατηγορίας