Μενού Ροή
Γ. Βαρουφάκης: Πλωτές θαλάσσιες ανεμογεννήτριες για να γίνει η Αλεξανδρούπολη το κέντρο του πράσινου υδρογόνου

Με τη συνάντηση με περιβαλλοντικές οργανώσεις στο Επιμελητήριο Έβρου, ολοκληρώθηκε η σημερινή επίσκεψη του Γραμματέα του ΜέΡΑ25, Γιάνη Βαρουφάκη και του εκπροσώπου τύπου του κόμματος Μιχάλη Κριθαρίδη στην Αλεξανδρούπολη.

Στη συνάντηση, οι εκπρόσωποι των περιβαλλοντικών οργανώσεων αναφέρθηκαν μεταξύ άλλων στο θέμα της εξόρυξης του χρυσού στην περιοχή καθώς και σε θέματα που σχετίζονται με τις προστατευόμενες περιοχές στο Δέλτα του Έβρου και στη Δαδιά, όπως το ζήτημα της χωροθέτησης των αιολικών πάρκων.

Από την πλευρά του, ο Γραμματέας του ΜέΡΑ25 ανέφερε ότι οι περιοχές Natura έχουν καταστρατηγηθεί πλήρως, ότι έχει εκλείψει πλέον κάθε λόγος εξόρυξης χρυσού και ως εκ τούτου πρέπει να καταργηθεί παγκοσμίως, ενώ υπογράμμισε τη θέση του κόμματος για εγκατάσταση ανεμογεννητριών στη θάλασσα και όχι στη στεριά με σκοπό την παραγωγή πράσινου υδρογόνου. «Εμείς μιλάμε για πλωτές θαλάσσιες ανεμογεννήτριες, για να γίνει η Αλεξανδρούπολη το κέντρο του πράσινου υδρογόνου, της παραγωγής και της διανομής. Για μετατροπή των αγωγών που μέχρι τώρα χρησιμοποιούσαν φυσικό αέριο σε αγωγούς υδρογόνου». Έκανε λόγο για «κουφάρια βιομηχανιών, βιοτεχνιών που παρήχθησαν από ένα προηγούμενο αναπτυξιακό πρόγραμμα μοντέλων και απέτυχαν» τόσο στην Αλεξανδρούπολη όσο και στη Θράκη και την ΠΑΜΘ, χαρακτηρίζοντας τις δρομολογημένες εγκαταστάσεις του LNG ως «ένα νέο κουφάρι».

«…Όλη αυτή η ιστορία, οι εγκαταστάσεις του LNG. Σκεφτείτε, πόσα χρήματα δίνονται, τι επίπτωση περιβαλλοντική έχει…Είναι κάτι πάρα πολύ πρόσκαιρο, μετά θα φύγει…Αυτές οι εγκαταστάσεις μετά θα σαπίσουν, θα γίνουν κι αυτές κουφάρια», σημείωσε χαρακτηριστικά.

Google News ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Διαβάστε ακόμη

Άρθρα κατηγορίας