Μενού Ροή
Γερμανία: 6 στους 10 κρίνουν ανεπαρκή τα κυβερνητικά μέτρα ελάφρυνσης των πολιτών

Ανεπαρκές θεωρεί η πλειονότητα των Γερμανών το πακέτο στήριξης των πολιτών μπροστά στη ραγδαία αύξηση των τιμών της ενέργειας, ενώ αυξάνεται η ανησυχία για την οικονομική κατάσταση. Την ίδια ώρα ωστόσο παραμένει σε υψηλό επίπεδο η επιθυμία για συνέχιση της στήριξης της Ουκρανίας, παρότι περιορίζονται σημαντικά εκείνοι που πιστεύουν στη νίκη της επί της Ρωσίας. Όσο για τις προθέσεις ψήφου, το Σοσιαλδημοκρατικό Κόμμα (SPD) εξακολουθεί να χάνει δυνάμεις και πλέον πέφτει κάτω από το 20%.

Ειδικότερα, σύμφωνα με το «Πολιτικό Βαρόμετρο» του δεύτερου καναλιού της γερμανικής δημόσιας τηλεόρασης ZDF, το 58% των ερωτηθέντων εκτιμά ότι η κυβέρνηση κάνει «πολύ λίγα» για να ανακουφίσει τους πολίτες από τις συνέπειες της ενεργειακής κρίσης, αντιθέτως το 30% πιστεύει ότι κάνει «ακριβώς όσα πρέπει», ενώ το 5% εκτιμά ότι το κράτος δίνει «υπερβολικά πολλά».

Στην ίδια δημοσκόπηση, το 40% προεξοφλεί πως σε έναν χρόνο από σήμερα η οικονομική κατάστασή του θα είναι χειρότερη, ενώ αυτή την άποψη εξέφραζε τον Ιανουάριο μόλις το 9%. Αντιθέτως, αμετάβλητη θεωρεί ότι θα είναι η οικονομική του κατάσταση το 49% (73% τον Ιανουάριο). Βελτίωση αναμένει το 10% (16% τον Ιανουάριο).

Σε ό,τι αφορά την προσπάθεια απεξάρτησης από τη ρωσική ενέργεια, την επιτάχυνση της αξιοποίησης των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας εγκρίνει το 93% των ερωτηθέντων. Το 63% συμφωνεί στην παράταση της λειτουργίας των πυρηνικών σταθμών και το 61% στη χρήση λιγνίτη.

ενέργεια, την επιτάχυνση της αξιοποίησης των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας εγκρίνει το 93% των ερωτηθέντων. Το 63% συμφωνεί στην παράταση της λειτουργίας των πυρηνικών σταθμών και το 61% στη χρήση λιγνίτη.

Παρά την αύξηση των τιμών ωστόσο, το 71% των πολιτών εξακολουθεί να συμφωνεί με τη στήριξη της Ουκρανίας, με το 20% να εκφράζει αντίθετη άποψη. Την ίδια ώρα, μόνο το 26% δηλώνει ότι πιστεύει στη νίκη επί της Ρωσίας, με το 59% να απαντά αρνητικά και το 15% να μην εκφέρει άποψη.

Google News ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Διαβάστε ακόμη

Άρθρα κατηγορίας