Μενού Ροή
epaselect epa09776842 German Economy Minister Robert Habeck speaks during a joint press conference with the North Rhine Westfalia state governonr in Dusseldorf, Germany, 22 Februarty 2022 German Chancellor Scholz on 22 February 2022 said he asked the economy minstry to halt certification of the German-Russian gas pipeline Nord Stream 2 in response to Russia recognising the eastern Ukrainian self-proclaimed breakaway regions as independent states. EPA/Roberto Pfeil / POOL
Γερμανία: Επιδότηση 4 δισεκατομμυρίων για ημιαγωγούς ανακοίνωσε η κυβέρνηση

Η ομοσπονδιακή κυβέρνηση και τα κρατίδια επιδοτούν την εγχώρια βιομηχανία ημιαγωγών με τέσσερα δισεκατομμύρια ευρώ, δήλωσε ο υπουργός Οικονομίας Ρόμπερτ Χάμπεκ.

Η επιδότηση αφορά 31 προγράμματα σε 11 ομόσπονδα κρατίδια, σε μεγάλες αλλά και νεοφυείς επιχειρήσεις, διευκρίνισε ο κ. Χάμπεκ, μιλώντας στο δεύτερο κανάλι της γερμανικής δημόσιας τηλεόρασης ZDF. «Είναι μια απάντηση στον παγκόσμιο ανταγωνισμό. Στόχος μας είναι να αποφευχθεί μια ισχυρή εξάρτηση από τρίτες χώρες. Δημιουργούμε μια ισχυρή συμμαχία», πρόσθεσε.

Η χρηματοδότηση θα προέλθει κατά 70% από την ομοσπονδία και κατά 30% από τα κρατίδια.

Google News ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Διαβάστε ακόμη