Μενού Ροή
Η Μόσχα υποστηρίζει ότι μόνο το 3% των τροφίμων που εξάγονται από την Ουκρανία πήγαν σε φτωχές χώρες

Η Ρωσία υποστήριξε σήμερα ότι μόνο το 3% των τροφίμων που εξάγονται με βάση τη συμφωνία για την απελευθέρωση των σιτηρών από τα αποκλεισμένα ουκρανικά λιμάνια έχει πάει στις φτωχότερες χώρες και ότι οι μισές αποστολές προορίζονταν για χώρες της Δύσης.

«Η γεωγραφία των παραληπτών των φορτίων αυτών αποδείχθηκε εντελώς ασυνεπής με τους ανθρωπιστικούς στόχους που διακηρύσσονταν αρχικά», αναφέρεται στην ανακοίνωση που εξέδωσε η Μόσχα. «Τα φτωχά κράτη, όπως η Σομαλία, η Αιθιοπία, η Υεμένη, το Σουδάν, το Αφγανιστάν, έλαβαν μόλις το 3% των τροφίμων, κυρίως μέσω του Παγκόσμιου Επισιτιστικού Προγράμματος», πρόσθεσε.

Αφότου η Ρωσία και η Ουκρανία υπέγραψαν την Πρωτοβουλία της Μαύρης Θάλασσας για τα Σιτηρά, στις 22 Ιουλίου, πολλά εκατομμύρια τόνοι αραβόσιτου, σιταριού, ηλιέλαιου, βρώμης, ελαιοκράμβης και σόγιας έχουν εξαχθεί από την Ουκρανία. Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν και Ρώσοι αξιωματούχοι διαμαρτύρονται ότι υπάρχουν σοβαρά προβλήματα με τη συμφωνία αυτή, εγείροντας φόβους ότι η Μόσχα μπορεί να αποσυρθεί από αυτήν εάν δεν ικανοποιηθούν τα αιτήματά της.

Google News ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Διαβάστε ακόμη

Άρθρα κατηγορίας