Μενού Ροή
Η Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν στο Κίεβο για να συναντηθεί με τον Ζελένσκι

Η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν έφτασε στο Κίεβο για την τρίτη επίσκεψή της στην πρωτεύουσα της Ουκρανίας μετά την ρωσική εισβολή.

"Τόσο πολλά έχουν αλλάξει. Η Ουκρανία είναι τώρα υποψήφια" χώρα για ένταξη στην ΕΕ, ανέφερε η φον ντερ Λάιεν σε μήνυμά της στο Twitter.

"Θα συζητήσω με τον Ουκρανό πρόεδρο Βολοντίμιρ Ζελένσκι και τον πρωθυπουργό Ντένις Σμιχάλ για το πώς να συνεχίσουμε να φέρνουμε τις οικονομίες και τους λαούς μας πιο κοντά καθώς η Ουκρανία προχωράει προς την ένταξη", πρόσθεσε.

Η φον ντερ Λάιεν ανακοίνωσε την Τρίτη ότι θα επισκεφθεί το Κίεβο σε ομιλία της στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο στο Στρασβούργο παρουσία της πρώτης κυρίας της Ουκρανίας Ολένα Ζελένσκα.

Η Ουκρανία υπέβαλε αίτημα για ένταξη στην ΕΕ μέρες μετά την έναρξη της ρωσικής εισβολής και της χορηγήθηκε το καθεστώς υποψήφιας προς ένταξη χώρας σε λιγότερο από τέσσερις μήνες.

Η φον ντερ Λάιεν θα συζητήσει την ενσωμάτωση της Ουκρανίας στην ενιαία αγορά της ΕΕ με τον Ζελένσκι. Αυτή εγγυάται την ελεύθερη μετακίνηση αγαθών, κεφαλαίου, υπηρεσιών και ανθρώπων.

Την Τρίτη η φον ντερ Λάιεν πρότεινε επίσης να συμπεριληφθεί η Ουκρανία στην ελεύθερη ζώνη περιαγωγής για χρήστες κινητών της ΕΕ, στην οποία επιτρέπεται οι κλήσεις, τα γραπτά μηνύματα και η χρήση ίντερνετ στο κινητό τηλέφωνο στο εξωτερικό να γίνονται χωρίς επιπλέον κόστος.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Google News ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Διαβάστε ακόμη

Άρθρα κατηγορίας