Μενού Ροή
Η Ρωσία προσφέρει πετρέλαιο με "γενναία έκπτωση" στην Ινδία καθώς ψάχνει εναλλακτικές

Με σημαντικές εκπτώσεις στις άμεσες πωλήσεις πετρελαίου επιχειρεί να δελεάσει την Ινδία η Μόσχα με στόχο ο δεύτερος μεγαλύτερος εισαγωγέας πετρελαίου της Ασίας να αυξήσει τις αγορές ρωσικού αργού, την ώρα που οι κυρώσεις της Δύσης έχουν περιορίσει την "όρεξη” διεθνώς για το ρωσικό πετρέλαιο, μεταδίδει το Bloomberg, επικαλούμενο πηγές με γνώση του θέματος.

Η Ρωσία φέρεται να προσφέρει στην Ινδία την κορυφαία κατηγορία αργού Urals με εκπτώσεις που φτάνουν έως και τα 35 δολάρια το βαρέλι έναντι των τιμών που ίσχυαν πριν την έναρξη του πολέμου, προκειμένου να δελεάσει το Νέο Δελχί να αυξήσει τις αγορές του, αναφέρουν τα άτομα που επικαλείται το πρακτορείο και ζήτησαν να μην κατονομαστούν καθώς πρόκειται για εμπιστευτικές συνομιλίες που διεξάγονται σε επίπεδο κυβερνήσεων.

Οι τιμές του Brent έχουν αυξηθεί περίπου κατά 10 δολάρια έκτοτε, γεγονός που σημαίνει ότι η έκπτωση με βάση τις τρέχουσες τιμές θα είναι σημαντικά μεγαλύτερη.

Η Ρωσία επιδιώκει να πείσει την Ινδία να προχωρήσει σε επιπλέον αγορές, πέραν των 15 εκατ. βαρελιών για τα οποία έχουν υπογράψει συμφωνία οι δύο χώρες.

Σημειώνεται ότι η Ινδία είναι μεταξύ των λίγων χωρών παγκοσμίως που έχουν αυξήσει τις εισαγωγές ρωσικού πετρελαίου αψηφώντας τις διεθνείς πιέσεις και κυρώσεις. Η Μόσχα άλλωστε έχει στραφεί στις αγορές της Ασίας, καθώς οι αγοραστές στην Ευρώπη και τις ΗΠΑ αποφεύγουν το ρωσικό πετρέλαιο λόγω των κυρώσεων σε βάρος της Ρωσίας για την εισβολή στην Ουκρανία, με την Ινδία και την Κίνα να αποτελούν τους βασικότερους αγοραστές.

Η Μόσχα έχει προσφέρει επίσης στο Νέο Δελχί τη δυνατότητα χρήσης ενός μηχανισμού πληρωμών σε ρουπία-ρούβλι με χρησιμοποίηση του συστήματος ανταλλαγής μηνυμάτων SPFS της Ρωσίας, προκειμένου να κάνει τις συναλλαγές ακόμη πιο ελκυστικές για την Ινδία.

Google News ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Διαβάστε ακόμη

Άρθρα κατηγορίας