Μενού Ροή
Κ. Μητσοτάκης: Η δέσμευση για το νερό

«Μάλλον γέλιο προκάλεσαν κάποιες επιλογές του ΣΥΡΙΖΑ, παρά εξέπεμψαν σοβαρότητα σχετικά με τη δυνατότητά του να πετύχει οποιαδήποτε ουσιαστική διεύρυνση», τόνισε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, απαντώντας σε ερώτηση για τη συμμετοχή του Ευάγγελου Αντώναρου στα ψηφοδέλτια του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, σε συνέντευξή του στο δημοτικό ραδιόφωνο Θεσσαλονίκης FM100.

Ο πρωθυπουργός κατηγόρησε τον κ. Τσίπρα για υποκρισία στο θέμα του νερού, λέγοντας πως η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ μετέφερε στο Υπερταμείο τα περιουσιακά στοιχεία της ΕΥΔΑΠ και της ΕΥAΘ και δρομολόγησε έτσι την ιδιωτικοποίηση.

Ο ίδιος δεσμεύτηκε ότι τα περιουσιακά στοιχεία της ΕΥΔΑΠ και της ΕΥAΘ θα επιστρέψουν στο Ελληνικό Δημόσιο, αλλά εξήγησε ότι αυτό δεν μπορεί να γίνει με τροπολογία μία μέρα πριν κλείσει η Βουλή, όπως προτείνει ο ΣΥΡΙΖΑ, διότι πρέπει να γίνει συνεννόηση με τους δανειστές.

Ο κ. Μητσοτάκης τόνισε πως η υποψηφιότητά του στην Α' εκλογική περιφέρεια Θεσσαλονίκης δείχνει όχι μόνο το προσωπικό του ενδιαφέρον για την πόλη αλλά και το ενδιαφέρον που έχει σκοπό να επιδείξει, εφόσον οι πολίτες τον αναδείξουν και πάλι πρωθυπουργό, για να προχωρήσουν με ακόμη μεγαλύτερη ταχύτητα τα έργα στην περιοχή.

Για το Μετρό είπε ότι θα δοθεί στους πολίτες τους πρώτους μήνες του 2024 και δεσμεύτηκε ότι θα προχωρήσει η επέκτασή του στα δυτικά.

Επισήμανε πως με τη σημερινή επίσκεψή του θέλει να δώσει έμφαση στα θέματα της βορειοδυτικής Θεσσαλονίκης, όπου υπάρχουν έξι δήμοι που παρουσιάζουν τη μεγαλύτερη πληθυσμιακή ανάπτυξη και οι κάτοικοί τους δεν είναι «παιδιά ενός κατώτερου Θεού», για αυτό θα παρουσιάσει ένα συνολικό σχέδιο με παρεμβάσεις για την περιοχή.

Όπως είπε, στο σχέδιο αυτό περιλαμβάνονται:

  • Το νέο Ογκολογικό Νοσοκομείο, το οποίο θα ανεγερθεί στο στρατόπεδο «Καρατάσιου».
  • Την κατασκευή 10 νέων πρότυπων σχολικών μονάδων σε δήμους της δυτικής Θεσσαλονίκης.
  • Την επέκταση του προαστιακού προς τη δυτική Θεσσαλονίκη για να αξιοποιηθούν γραμμές που ήδη υπάρχουν και να διευκολυνθούν μετακινήσεις και προς τη βιομηχανική περιοχή της Σίνδου.
  • Χώροι πολιτισμού που λειτουργούν στη δυτική Θεσσαλονίκη.
  • Το Μητροπολιτικό πάρκο Παύλου Μελά όπου ήδη γίνονται εργασίες.
  • Την αξιοποίηση του στρατοπέδου «Ζιάκα» για την εφαρμογή ενός πρότυπου προγράμματος κοινωνικής κατοικίας.
Google News ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Διαβάστε ακόμη

Άρθρα κατηγορίας