Μενού Ροή
Κ. Μητσοτάκης στους FT: Η ΕΕ θα αναθεωρήσει το Σύμφωνο Σταθερότητας και θα είναι προς όφελός μας

Τη βεβαιότητα ότι η ΕΕ θα αναθεωρήσει τους δημοσιονομικούς της κανόνες, για το χρέος και τα ελλείμματα, δίνοντας στις κυβερνήσεις μεγαλύτερα περιθώρια για επενδύσεις, εξέφρασε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης μιλώντας στους Financial Times.

«Θα υπάρξει αλλαγή στο πλαίσιο και δεν πρόκειται να λειτουργήσει εναντίον μας. Οποιαδήποτε βελτίωση θα λειτουργήσει προς όφελός μας», είπε χαρακτηριστικά.

Ο κ Μητσοτάκης δήλωσε ότι είναι βέβαιος ότι «η συμφωνία θα αλλάξει, ενσωματώνοντας τα διδάγματα της πανδημίας και της κρίσης της ευρωζώνης».

Αναφερόμενος στο υψηλό χρέος της Ελλάδας, σημείωσε ότι δεν είναι ανησυχητικό και ότι η χώρα δανείζεται με ιστορικά χαμηλά επιτόκια. «Οι επενδυτές φαίνεται να αισθάνονται άνετα με την πολιτική κατάσταση, είμαστε μια σταθερή μονοκομματική κυβέρνηση με ισχυρή πλειοψηφία και μεγάλη πιθανότητα να κερδίσουμε τις επόμενες εκλογές», υποστήριξε.

Ένα ερώτημα που συζητείται έντονα είναι εάν οι κανόνες για τις δαπάνες της ΕΕ θα μπορούσαν να επαναταξινομήσουν ορισμένους τύπους κρατικών δαπανών ως επενδύσεις προς όφελος ολόκληρης της ΕΕ, αναφέρουν οι FT, προσθέτοντας ότι ο κ. Μητσοτάκης υποστήριξε ότι πρέπει να δοθούν μεγαλύτερα περιθώρια στις ελληνικές δαπάνες για τον στρατό και τη διαχείριση του μεταναστευτικού.

 

Google News ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Διαβάστε ακόμη

Άρθρα κατηγορίας