Μενού Ροή
Κ. Σκρέκας: Πάνω από 3 δισ. κεφάλαια θα κινητοποιήσει το Εξοικονομώ - Αυτονομώ

Επενδύσεις πάνω από 40 δισ. ευρώ στην πράσινη ενέργεια θα γίνουν στην Ελλάδα έως το 2030, ανέφερε ο ο Υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας  Κώστας Σκρέκας μιλώντας στα πλαίσια του 9ου Regional Growth Conference  με θέμα ‘’Καινοτομία, Τεχνολογία και Επιχειρηματικότητα’’.

Ο κ. Σκρέκας δήλωσε πως  στόχος της κυβέρνησης είναι να αναθερμάνει τον κλάδο της οικοδομής  μέσω χρηματοδοτήσεων για την ενεργειακή αναβάθμιση των σπιτιών ύψους 2 δισ. ευρώ, μέσω του προγράμματος Εξοικονομώ - Αυτονομώ, ενώ συνολικά μαζί με την ιδιωτική συμμετοχή η μόχλευση των κεφαλαίων θα ξεπεράσει τα 3 δισ. ευρώ.  Κλείνοντας , ανέφερε πως στόχος είναι μέχρι το 2023 να έχουν κλείσει όλες οι λιγνιτικές  μονάδες της ΔΕΗ ώστε να υπάρξει μετάβαση σε πράσινες μορφές ενέργειας.

Στην ίδια συζήτησε βρέθηκε και ο Σωκράτης Φάμελλος Τομεάρχης Περιβάλλοντος και Ενέργειας του  ΣΥΡΙΖΑ. Ο κ. Φάμελλος από την πλευρά του ανέφερε πως μέχρι τώρα δεν έχουμε ακούσει πρόταση της κυβέρνησης για κλιματικό νόμο, όπως συμβαίνει σε όλες τις ευρωπαϊκές χώρες.  Ολοκλήρωσε την τοποθέτηση του λέγοντας πως χρειαζόμαστε πλουραλισμό στην παραγωγή ενέργειας και όχι μονοπώλια.

Στην συζήτηση συμμετείχαν η Μαρία Σπυράκη Ευρωβουλευτής, ο Ιωάννης Μαργαρής Αντιπρόεδρος ΑΔΜΗΕ , ο Ιωάννης Χωματάς Διευθυντής Σύμβουλος ΔΕΔΑ  και ο Αριστοφάνης Στεφάτος Διευθύνων Σύμβουλος Ελληνικής Διαχειριστής Εταιρείας Υδρογονανθράκων.

Τη συζήτηση συντόνισαν οι δημοσιογράφοι Χρήστος Κούτρας και Γιάννης Τσούνος.

Google News ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Διαβάστε ακόμη

Άρθρα κατηγορίας