Μενού Ροή
Κατευθύνεται προς τον πυρηνικό σταθμό της Ζαπορίζια η αποστολή του ΔΟΑΕ

Αποστολή του Διεθνούς Οργανισμού Ατομικής Ενέργειας (ΔΟΑΕ) αναχώρησε από τη Ζαπορίζια στην Ουκρανία και κατευθύνεται προς τον πυρηνικό σταθμό που βρίσκεται στην ελεγχόμενη από τους Ρώσους πόλη Ενερχοντάρ, παρά τις αναφορές για σφοδρούς βομβαρδισμούς εκεί.

Ο επικεφαλής του ΔΟΑΕ Ραφαέλ Γκρόσι δήλωσε ότι έχει ενημερωθεί «για την αυξημένη στρατιωτική δραστηριότητα στην περιοχή», αλλά πρόσθεσε ότι δεν θα αλλάξει τα σχέδιά του να επισκεφθεί τον πυρηνικό σταθμό και να συναντηθεί με το προσωπικό του.

Ωστόσο οι ουκρανικές αρχές κατηγόρησαν τη Ρωσία ότι βομβαρδίζει σήμερα την Ενερχοντάρ και συγκεκριμένα κατά μήκος του δρόμου που θα ακολουθήσει η αποστολή του Διεθνούς Οργανισμού.

«Οι Ρώσοι προχωρούν σε πλήγματα του πυροβολικού εναντίον του δρόμου που θα ακολουθήσει η αποστολή του ΔΟΑΕ για να πάει στον πυρηνικό σταθμό της Ζαπορίζια», ο οποίος βρίσκεται στα χέρια των Ρώσων, κατήγγειλε ο εξόριστος δήμαρχος της πόλης Ντμίτρο Ορλόφ στο Telegram.

Ο ίδιος εκτίμησε ότι η αποστολή δεν μπορεί «να συνεχίσει τον δρόμο της» προς τον σταθμό «για λόγους ασφαλείας».

«Απαιτούμε από τη Ρωσία να σταματήσει τις προκλήσεις και να επιτρέψει την πρόσβαση στον ΔΟΑΕ σε αυτή την ουκρανική πυρηνική εγκατάσταση», τόνισε ο Ορλόφ.

Ήδη από τα ξημερώματα οι Ρώσοι «άνοιξαν πυρ στην Ενερχοντάρ με ολμοβόλα, αυτόματα όπλα και ρουκετοβόλα», είχε αναφέρει ο Ορλόφ στο Telegram. Η ανάρτησή του αυτή συνοδευόταν από φωτογραφίες κτιρίων που έχουν υποστεί ζημιές και στήλες μαύρου καπνού.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Google News ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Διαβάστε ακόμη

Άρθρα κατηγορίας