Μενού Ροή
Κριστίν Λαγκάρντ: Αυξήσεις επιτοκίων και μετά τον Μάρτιο

Η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας Κριστίν Λαγκάρντ δήλωσε ότι οι αυξήσεις των επιτοκίων μπορεί  να συνεχιστούν πέραν της προγραμματισμένης κίνησης κατά 50 μονάδες βάσης σε δύο εβδομάδες.

«Αυτή τη στιγμή, είναι πιθανό να συνεχίσουμε σε αυτό το μονοπάτι», δήλωσε η Λαγκάρντ στην ισπανική τηλεοπτική εκπομπή Espejo Publico την Πέμπτη. «Το ποσοστό βέβαια είναι αδύνατο να πούμε από τώρα».

Χαρακτήρισε την αύξηση του Μαρτίου ως αναγκαία, λέγοντας ότι οι υπεύθυνοι χάραξης πολιτικής θα κάνουν τα πάντα για να επιστρέψει ο πληθωρισμός στο στόχο του 2%. Τώρα ο πληθωρισμός είναι 4 φορές πάνω από το ποσοστό αυτό.

Ερωτηθείσα σχετικά με το λεγόμενο τελικό επιτόκιο, η Λαγκάρντ δήλωσε: «Η πραγματικά ειλικρινής απάντηση είναι ότι θα καθοριστεί από τα δεδομένα». Το κόστος δανεισμού θα πρέπει να παραμείνει σε επίπεδα που περιορίζουν την οικονομική δραστηριότητα και δεν μπορεί να μειωθεί έως ότου διασφαλιστεί ο πληθωρισμός στο στόχο, είπε.

«Αυτό που είναι πολύ βέβαιο είναι ότι θα κάνουμε ό,τι χρειάζεται προκειμένου να επαναφέρουμε τον πληθωρισμό στο 2%», δήλωσε η Λαγκάρντ.

Πηγή: naftemporiki.gr

Google News ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Διαβάστε ακόμη

Άρθρα κατηγορίας