Μενού Ροή
Μ. Βαρβιτσιώτης: «Η Ευρώπη έχει καθυστερήσει δραματικά στα ενεργειακά θέματα»

«Η Ευρώπη έχει καθυστερήσει δραματικά στα ενεργειακά θέματα», δήλωσε ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης σε συνέντευξή του σήμερα στο ραδιοφωνικό σταθμό "Real FM".

Ειδικότερα, ο αναπληρωτής υπουργός χαρακτήρισε «λίγες σε σχέση με το μέγεθος του προβλήματος» και «πολύ καθυστερημένες» τις χθεσινές ανακοινώσεις της προέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και υπενθύμισε ότι η Ελλάδα αφενός έχει καταθέσει ήδη από τις αρχές του χρόνου συγκεκριμένες προτάσεις, μέρος των οποίων σήμερα αρχίζει να συζητάει η Επιτροπή, αφετέρου έχει θέσει επανειλημμένα το θέμα της ενέργειας τόσο στη Σύνοδο των Ηγετών του Νότου (EU-Med) όσο και στο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο.

Αναφέρθηκε επίσης στη διάσταση απόψεων που υπάρχει στους κόλπους της Ευρωπαϊκής Ένωσης λόγω των διαφορετικών ενεργειακών μιγμάτων. Συγκεκριμένα, όπως εξήγησε, ορισμένες χώρες προτάσσουν την εξεύρεση εναλλακτικών πηγών ενέργειας και την αλλαγή τιμολόγησης, ενώ άλλες επιθυμούν τη διατήρηση της υφιστάμενης κατάστασης προς αποφυγή εγκλωβισμού σε υψηλότερες τιμές.

«Θεωρώ ότι οι δεύτεροι υποχωρούν μπροστά στο βάρος των κοινωνικών και πολιτικών εξελίξεων», εκτίμησε.

Σε σχέση με τις ελληνοτουρκικές σχέσεις, ο κ. Βαρβιτσιώτης επισήμανε ότι αποτελούν μέρος του προεκλογικού κλίματος που καλλιεργείται στην Τουρκία και σχολίασε ότι αυτό δεν ευνοεί την ομαλότητα στις σχέσεις ανάμεσα στις δύο χώρες.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Google News ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Διαβάστε ακόμη

Άρθρα κατηγορίας