Μενού Ροή
Με την ενέργεια στην ατζέντα ο Κυριάκος Μητσοτάκης στην Ιαπωνία

Στην Ιαπωνία βρίσκεται από χθες ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, ο οποίος πραγματοποιεί επίσημη επίσκεψη στη χώρα μετά από 18 χρόνια συνοδευόμενος από κυβερνητικό κλιμάκιο και μεγάλη επιχειρηματική αποστολή.

Ο κ. Μητσοτάκης ξεκίνησε από νωρίς το πρωί της Δευτέρας σειρά επαφών πολιτικού και επενδυτικού ενδιαφέροντος.

Στο σημερινό του πρόγραμμα περιλαμβάνονται συναντήσεις με τον διάδοχο του ιαπωνικού θρόνου πρίγκιπα Akishino, τον πρωθυπουργό της Ιαπωνίας Φουμίο Κισίντα, τον πρόεδρο της Βουλής των Αντιπροσώπων Χιρογιούκι Οσόντα και με εκπροσώπους της Ιαπωνικής Επιχειρηματικής Ομοσπονδίας (KEIDANREN).

Αύριο Τρίτη θα έχει συνάντηση με θεσμικούς επενδυτές, θα απευθύνει χαιρετισμό σε ελληνο-ιαπωνική επιχειρηματική ημερίδα και θα δώσει διάλεξη στο Πανεπιστήμιο του Τόκιο.

Στο επίκεντρο της τριήμερης επίσημης επίσκεψης του κ. Μητσοτάκη θα βρεθεί η ενίσχυση των σχέσεων Ελλάδας-Ιαπωνίας, ιδιαίτερα στους τομείς της οικονομίας, των επενδύσεων και της ενέργειας. Κυβερνητικές πηγές, που επικαλείται η δημόσια τηλεόραση, τονίζουν ότι θα συζητηθούν διμερή και διεθνή ζητήματα, ενώ έμφαση θα δοθεί στον τομέα της ενέργειας, με δεδομένο το ενδιαφέρον που έχει επιδείξει η ιαπωνική πλευρά.

Παράλληλα, ενδιαφέρον από την ιαπωνική πλευρά υπάρχει στον τομέα της ενέργειας, καθώς η Ελλάδα:

-Αναπτύσσει δίκτυο υποδομών που θα την μετατρέψει σε κόμβο μεταφοράς ενέργειας στην ευρύτερη περιοχή.

-Προχωρά σε έρευνες για υδρογονάνθρακες.

-Συμμετέχει σε κινήσεις, όπως αυτή του καλωδίου ηλεκτρικής διασύνδεσης με την Αίγυπτο που μπορεί να τη μετατρέψει σε γέφυρα ανάμεσα στην Αφρική και την Ευρώπη.

Ο πρωθυπουργός θα έχει την ευκαιρία να παρουσιάσει τις ευκαιρίες που ανοίγονται στην Ελλάδα για νέες επενδύσεις σε μια ιδιαίτερα θετική συγκυρία μετά την αναβάθμιση της ελληνικής οικονομίας από τον οίκο Fitch Ratings. Ο ίδιος έκανε λόγο για «πολύ ευπρόσδεκτα νέα».

«Η αναβάθμιση της πιστοληπτικής ικανότητας της Ελλάδας σε BB+ μας φέρνει μόλις ένα σκαλοπάτι από την επενδυτική βαθμίδα» σημείωσε ο κ. Μητσοτάκης. Τόνισε ακόμα πως η ελληνική κυβέρνηση είναι «πλήρως προσηλωμένη στο μεταρρυθμιστικό της πρόγραμμα για την προσέλκυση επενδύσεων, τη δημιουργία θέσεων εργασίας και την επιτάχυνση της ανάπτυξης».

Google News ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Διαβάστε ακόμη

Άρθρα κατηγορίας