Μενού Ροή
(Γ.Τ. Πρωθυπουργού/ Δημήτρης Παπαμήτσος)
Μητσοτάκης από ΔΕΘ: Δρόμος χωρίς επιστροφή η απολιγνιτοποίηση

Για άλλη μια φορά ο πρωθυπουργός από τη συνέντευξη τύπου της 85ης ΔΕΘ επέμεινε υπερασπίστηκε τη στρατηγική της απολιγνιτοποίησης.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης δήλωσε: «Είναι δεδομένο ότι το σχέδιο απολιγνιτοποίησης θα υλοποιηθεί και για περιβαλλοντικούς και για οικονομικούς λόγους. Είχαμε προβλέψει την πορεία των πραγμάτων. Ο λιγνίτης πια είναι πολύ ακριβός. Ο λιγνίτης δεν είναι επιλογή σήμερα. Είχαμε δίκιο όταν πήραμε αυτή την απόφαση.

Στο Υπουργείο Ανάπτυξης έχει δημιουργηθεί δομή η οποία δρομολογεί όλο το σχέδιο της δίκαιης μετάβασης. Η δήθεν φιλοπεριβαλλοντική Αριστερά τι θέλει; Να συνεχίσουμε να καίμε λιγνίτη; Δεν μπορούμε να λέμε όχι στο λιγνίτη και όχι στις ανεμογεννήτριες. Να συζητήσουμε πού θα μπουν», ενώ συμπλήρωσε «Θα ζητούσα από όλους περισσότερη σοβαρότητα. Καταλαβαίνω το άγχος των ανθρώπων στη δυτική Μακεδονία αλλά η πορεία της περιοχής θα είναι καλύτερη. Είμαστε σε δρόμο χωρίς επιστροφή».

Μέτρα για τις αυξήσεις στο ρεύμα

Για το ζήτημα των αυξήσεων στο ρεύμα σημείωσε: "Επιμείναμε πολύ στις τιμές του ρεύματος και κάνουμε μια πολύ σημαντική παρέμβαση μαζί με την ΔΕΗ. Έχουμε το δάχτυλό μας πάνω στον σφυγμό της κοινωνίας. Κινούμαστε πριν χτυπήσει το πρόβλημα. Αύριο θα ανακοινωθούν τα μέτρα και μαζί τους η αύξηση του επιδόματος θέρμανσης που δίνεται πολύ πιο στοχευμένα".

Νωρίτερα, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου μιλώντας στον ΣΚΑΪ επανέλαβε: "Το 80% της αύξησης του ρεύματος θα καλύπτεται από το κράτος" και διευκρίνισε ότι η επιδότηση αφορά όλα τα τιμολόγια της ΔΕΗ ενώ οι ιδιωτικές εταιρείες παροχής ρεύματος θα αναγκαστούν να ακολουθήσουν γιατί διαφορετικά θα χάσουν πελάτες.

Google News ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Διαβάστε ακόμη

Άρθρα κατηγορίας