Μενού Ροή
«Παράπονα» ασφαλιστικών εταιρειών για τον κλιματικό νόμο-Απάντηση Γεωργιάδη

«Η κυβέρνηση καταλαβαίνει τις προτάσεις μας, πιστεύει στην ιδιωτική ασφάλιση, αλλά είμαστε δυσαρεστημένοι στο πεδίο της εφαρμογής» αυτά ανέφερε ο πρόεδρος της ένωσης ασφαλιστικών εταιρειών Ελλάδος, κ. Αλέξανδρου Σαρρηγεωργίου, στα πλαίσια του 22ου Διεθνούς Συνεδρίου Ασφαλιστικών και Αντασφαλιστικών εταιρειών, συμπληρώνοντας «είναι σίγουρα θετικό το γεγονός ότι στον νέο κλιματικό νόμο αναφέρεται για πρώτη φορά η υποχρεωτικότητα στην ασφάλιση κατοικιών ωστόσο αυτό έγινε σε πολύ στενή βάση. Δυστυχώς χάθηκε μια καλή ευκαιρία.»

Απαντώντας στον κύριο Σαρρηγεωργίου ο Υπουργός Ανάπτυξης Άδωνις Γεωργιάδης ανέφερε μεταξύ άλλων ότι:

Η κυβέρνηση έχει κάνει ήδη πολύ σημαντικά πράγματα για την ενίσχυση του ασφαλιστικού κλάδου, όπως οι τομές στον δεύτερο ασφαλιστικό πυλώνα η το θεσμικό πλαίσιο για την αναπροσαρμογή των ασφαλίστρων στα συμβόλαια υγείας.

Ο νόμος περί κλιματικής αλλαγής δεν είναι αυτός που θα θέλαμε ωστόσο θα πρέπει να ληφθεί υπόψη το περιβάλλον του υψηλού πληθωρισμού και οι δυσκολίες των νοικοκυριών που έχουν προκύψει μετά το μπαράζ των ανατιμήσεων.

Είχαμε μεν υποσχεθεί φοροαπαλλαγές στα ασφάλιστρα, ωστόσο αυτό δεν μπόρεσε να γίνει μέχρι τώρα εξαιτίας της πανδημίας και του πολέμου τα οποία δημιούργησαν μια ευρύτατη σειρά αναγκών στον κρατικό προϋπολογισμό. Εμείς θέλουμε να βοηθήσουμε τον κλάδο και μπορούμε να συζητήσουμε για το πώς θα γίνει αυτό, ωστόσο θα πρέπει να είμαστε ρεαλιστές ώστε να μη γυρίσουμε τα δημοσιονομικά μας στην εποχή του 2010.

Κυβερνητική Υπόσχεση

Σύμφωνα πάντως με πληροφορίες, η κυβέρνηση φαίνεται να διεμήνυσε στις ασφαλιστικές εταιρείες πως ναι μεν θα περάσει ο κλιματικός νόμος όπως έχει, αλλά σε επόμενη φάση, εντός της παρούσας κυβερνητικής θητείας, θα συζητηθεί το ενδεχόμενο διεύρυνσης της βάσης της υποχρεωτικότητας στις ασφαλίσεις ακινήτων

Google News ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Διαβάστε ακόμη

Άρθρα κατηγορίας