Μενού Ροή
Παράταση για το τμήμα του ΒΟΑΚ Χανιά - Χερσόνησος

Νέα προθεσμία υποβολής δεσμευτικών οικονομικών προσφορών ως τα μέσα Απριλίου δόθηκε για το μεσαίο τμήμα του ΒΟΑΚ, το Χανιά - Χερσόνησος συνολικού προϋπολογισμού 1,1 δισ. ευρώ.

Η καταληκτική ημερομηνία προέβλεπε την υποβολή προτάσεων την Παρασκευή 31 Μαρτίου και αποφασίστηκε παράταση της προθεσμίας έως τις 20 Απριλίου.

Τα σχήματα που έχουν ήδη περάσει στη δεύτερη φάση είναι:

1.ΑΚΤΩΡ ΠΑΡΑΧΩΡΗΣΕΙΣ

2.ΤΕΡΝΑ

3.ΑΒΑΞ

4.Vinci Highways S.A.S. – Vinci Concessions S.A.S

5. Μυτιληναίος – Acciona Concesiones

Σύμφωνα με πληροφορίες όμως το εύρος και η σύνθεση των ενδιαφερόμενων σχημάτων δεν αποκλείεται να αλλάξει.

Το τμήμα Χανιά Χερσόνησος θα είναι ένας αυτοκινητόδρομος με διόδια μήκους περίπου 163 χλμ. ο οποίος θα κατασκευαστεί και θα λειτουργεί βάσει σύμβασης παραχώρησης. Το έργο περιλαμβάνει 26 σήραγγες μονού κλάδου συνολικού μήκους περίπου 34 χλμ, 10,80 χλμ. νέες γέφυρες, 23 εκ των οποίων υπερβαίνουν τα 100 μέτρα μήκος, 20 νέους ανισόπεδους κόμβους και αναβάθμιση των υπαρχόντων 18 ανισόπεδων κόμβων στις Παρακάμψεις Χανίων, Ρεθύμνου, Ηρακλείου.

Το χρονοδιάγραμμα που έχει τεθεί προβλέπει ότι έως το τέλος του 2025 θα πρέπει να έχουν ολοκληρωθεί και να λειτουργούν ολόκληρα τα τμήματα Χερσόνησος – Νεάπολη και Νεάπολη – Άγιος Νικόλαος και να έχει κατασκευαστεί το 15% του τμήματος Χανιά – Ηράκλειο.

Google News ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Διαβάστε ακόμη

Άρθρα κατηγορίας