Μενού Ροή
Πληθαίνουν οι κλοπές σε καλώδια και μετασχηματιστές του ΔΕΔΔΗΕ

Δέκα κλοπές σε καλώδια και μετασχηματιστές του ΔΕΔΔΗΕ μέσω των οποίων τροφοδοτούνται με ρεύμα τα αντλιοστάσια, σημειώθηκαν μόνο στο τελευταίο εξάμηνο στην περιοχή της Σιντικής , με αποτέλεσμα το φαινόμενο να παίρνει διαστάσεις μάστιγας. Τελευταίοι «στόχοι» το Καμαρωτό και Στρυμονοχώρι, όπου οι κλοπές προκάλεσαν προβλήματα στην υδροδότηση.

Στο Στρυμονοχώρι, όπου άγνωστοι έκοψαν το καλώδιο με το οποίο τροφοδοτείται με ρεύμα το αντλιοστάσιο με αποτέλεσμα να προκληθεί πρόβλημα στην υδροδότηση των σπιτιών του Δημοτικού Διαμερίσματος, αλλά και το Καμαρωτό, χωρίς ευτυχώς να σημειωθεί πρόβλημα στην υδροδότηση. Παρόμοια περιστατικά σημειώθηκαν και σε περιοχές άλλου Δήμου, ενώ προ ημερών, απόπειρα έγινε και στην περιοχή του Νέου Πετριτσίου. Η περιοχή μπαίνει στο “στόχαστρο” για τέταρτη φορά, με τους δράστες να τρέπονται σε φυγή, χωρίς να καταφέρουν να αρπάξουν κάτι.

Μιλώντας σήμερα στην ΕΡΤ Σερρών ο Πρόεδρος της Δ.Ε.Υ.Α.ΣΙ. κ. Παύλος Κορωνίδης, εξέφρασε την αγωνία όλων στην περιοχή για τις διαστάσεις που έχει πάρει το φαινόμενο λέγοντας χαρακτηριστικά «Είμαστε στο πόδι κάθε μέρα».

Σημείωσε πως το φαινόμενο είναι πανελλαδικό , το κόστος αποκατάστασης μετά από κάθε κλοπή είναι τεράστιο και για το ΔΕΔΔΗΕ και για κάθε επιχείρηση στην οποία γίνεται κλοπή και επεσήμανε πως είναι επιτακτική ανάγκη να υπάρξει άμεσα κυβερνητική μέριμνα. Συγκεκριμένα εξήγησε πως πρέπει να γίνει αλλαγή νομοθετικού πλαισίου με πιο αυστηρές ποινές, εντατικούς ελέγχους και επιβολή αυστηρότερων προστίμων στους κλεπταποδόχους.

Πηγή: ertnews.gr

Google News ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Διαβάστε ακόμη

Άρθρα κατηγορίας