Μενού Ροή
Προς αξιοποίηση του κτιρίου της στην Τούμπα, προχωρά η ΕΥΑΘ ΑΕ

Στον «χάρτη» των προς αξιοποίηση περιουσιακών της στοιχείων βάζει η ΕΥΑΘ ΑΕ το επί 18 χρόνια ημιτελές ιδιόκτητό της κτίριο στην Τούμπα, αναθέτοντας σε εταιρεία συμβούλων τη σύνταξη φακέλου και τευχών δημοπράτησης ολοκλήρωσης του πρότζεκτ, με τη μέθοδο μελέτης - κατασκευής.

Το κτίριο, που βρίσκεται επί των οδών Διαγόρα 99 και Τυρολόης στο 4ο Δημοτικό Διαμέρισμα Θεσσαλονίκης, θα αποτελούσε κτίριο εργαστηρίων και τεχνικών υπηρεσιών της ΕΥΑΘ, όπως αναφέρει σε σημερινή της ανακοίνωση η εταιρεία, σημειώνοντας ότι με βάση την οικοδομική άδεια, θα αποτελούνταν από ανατολικό και δυτικό τμήμα και θα ήταν τετραώροφο. Το δυτικό τμήμα του, σύμφωνα με την εταιρεία, περικλείει το κτίριο του αντλιοστασίου ύδρευσης που λειτουργεί στην περιοχή, ενώ από το ανατολικό κτίριο έχει ολοκληρωθεί ο φέρων οργανισμός έως και την οροφή του ημιορόφου. Από το δυτικό τμήμα έχει κατασκευαστεί μόνο μέρος των υποστυλωμάτων του ισογείου.

Η αποπεράτωση του κτιρίου περιλαμβάνει την αξιοποίηση του ανατολικού τμήματος που έχει ήδη χτιστεί με κατάλληλες προσαρμογές, έτσι ώστε να φιλοξενήσει χώρους γραφείων στο ισόγειο και τον ημιόροφο, ενώ θα χρησιμοποιηθούν το πρώτο ημιυπόγειο και το δεύτερο υπόγειο για χώρους στάθμευσης και συνεργείο - αποθήκη υλικών.

Η ανάδοχος εταιρεία συμβούλων αναλαμβάνει την εκπόνηση των αρχιτεκτονικών, στατικών, ηλεκτρομηχανολογικών προμελετών, τη σύνταξη τευχών δημοπράτησης και τη συγκρότηση πλήρους φακέλου για την ολοκλήρωση του κτιρίου.

«Το κτίριο της Τούμπας ήταν ένα μεγάλο έργο που έμενε από το 2005 αναξιοποίητο, ένα πολύτιμο περιουσιακό στοιχείο πλην όμως ανεκμετάλλευτο», σημειώνει ο διευθύνων σύμβουλος της ΕΥΑΘ ΑΕ Άνθιμος Αμανατίδης και προσθέτει: «το βάζουμε επιτέλους στον χάρτη των προς αξιοποίηση περιουσιακών μας στοιχείων για τη στέγαση των υπηρεσιών μας και την απόδοση μεγαλύτερου οικονομικού οφέλους».

Τη θέση ότι η διαχείριση των φυσικών περιουσιακών στοιχείων, με τρόπο ώστε να είναι διαθέσιμα, λειτουργικά, ασφαλή και αποδοτικά οικονομικά «είναι κομμάτι της εταιρικής κουλτούρας που έχουμε διαμορφώσει τα τελευταία χρόνια στην ΕΥΑΘ, με σκοπό να διασφαλιστεί η βιωσιμότητα της εταιρείας και των υποδομών της», διατυπώνει, από την πλευρά του, ο αντιπρόεδρος της ΕΥΑΘ ΑΕ Γρηγόρης Πενέλης.

Τη σχετική σύμβαση για τη σύνταξη του φακέλου και τευχών δημοπράτησης ολοκλήρωσης του προαναφερόμενου κτιρίου υπέγραψαν, χθες, οι διευθύνοντες σύμβουλοι της ΕΥΑΘ Άνθιμος Αμανατίδης και της «Concept Σύμβουλοι Μηχανικοί A.E. - Μαρία Κατσιάνου» Πάρης Δασκαλούδης.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Google News ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Διαβάστε ακόμη

Άρθρα κατηγορίας