Μενού Ροή
Σε εξέλιξη ευρεία συντονιστική σύσκεψη στο υπουργείο Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας για την πορεία της κακοκαιρίας

Σε εξέλιξη είναι ευρεία συντονιστική σύσκεψη στο υπουργείο Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας υπό τον υπουργό, Χρήστο Στυλιανίδη, για την αξιολόγηση της πορείας της κακοκαιρίας. Στη σύσκεψη συμμετέχει η ηγεσία του υπουργείου Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, η φυσική ηγεσία του Πυροσβεστικού Σώματος, στελέχη της ΕΛΑΣ, καθώς επίσης και επιστημονική ομάδα μετεωρολόγων και υδρολόγων.

Νωρίτερα, μηνύματα μέσω του 112 στάλθηκαν στους κατοίκους της Αττικής και της Εύβοιας προειδοποιώντας τους για επικίνδυνα καιρικά φαινόμενα στην περιοχή τους τις επόμενες ώρες (ισχυρές καταιγίδες- θυελλώδεις άνεμοι) και καλώντας τους να περιορίσουν τις μετακινήσεις τους, κατά τη διάρκεια των φαινομένων στις απολύτως απαραίτητες.

Αντίστοιχα μηνύματα μέσω του 112 στάλθηκαν χθες στους κατοίκους της Κεφαλονιάς, της Ιθάκης, της Λευκάδας, της Ζακύνθου, της Αιτωλοακαρνανίας, της Αχαΐας, της Ηλείας, της Κορινθίας, της Αργολίδας, της Λακωνίας, της Μεσσηνίας, της Ανατολικής Αρκαδίας, της Καρδίτσας και των Τρικάλων καθώς και σε κατοίκους περιοχών της Δυτικής Μακεδονίας.

Σημειώνεται ότι σύμφωνα με το επικαιροποιημένο Έκτακτο Δελτίο Επικίνδυνων Καιρικών Φαινομένων που εκδόθηκε σήμερα Πέμπτη 26 Ιανουαρίου 2023 από την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (ΕΜΥ), σημαντική επιδείνωση του καιρού με κατά τόπους επικίνδυνα φαινόμενα προβλέπεται έως και την Παρασκευή (27-01-2023) με κύρια χαρακτηριστικά τις ισχυρές βροχές και καταιγίδες, τοπικές χαλαζοπτώσεις και τις πυκνές χιονοπτώσεις στα ηπειρωτικά ορεινά-ημιορεινά, αλλά και σε περιοχές στα βόρεια με σχετικά χαμηλότερο υψόμετρο. Επισημαίνεται ότι δεν υπάρχουν ουσιαστικές διαφοροποιήσεις από το αρχικό Έκτακτο Δελτίο.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Google News ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Διαβάστε ακόμη

Άρθρα κατηγορίας