Μενού Ροή
Σε ισχύ από αύριο στις 6:00 τα νέα μέτρα - Πως θα κάνουμε Πρωτοχρονιά

Από αύριο το πρωί στις 06:00 τίθενται σε εφαρμογή νέα περιοριστικά μέτρα ως «ανάχωμα» στην επέλαση της μετάλλαξης Όμικρον.

Όπως ανακοίνωσε ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης αποφασίστηκε ότι:

  • Σε εστίαση - διασκέδαση το ωράριο λειτουργίας θα είναι εώς τις 12 το βράδυ. Θα επιτρέπονται μόνο καθήμενοι (6 ανά τραπέζι), ενώ θα απαγορεύεται πλήρως η μουσική. Ειδικώς για την παραμονή Πρωτοχρονιάς το ωράριο έως τις 02:00, αλλά θα ισχύουν όλοι οι άλλοι περιορισμοί.
  • Υποχρεωτική μάσκα υψηλής προστασίας ή διπλή μάσκα (σύσταση για υψηλής προστασίας μάσκες) σε σούπερ μάρκετ και μέσα μεταφοράς αλλά και στο προσωπικό χώρων εστίασης. Σύσταση να επιλέγονται μάσκες υψηλής προστασίας ή διπλή μάσκα όπου υπάρχει συγχωτισμός.
  • Στα γήπεδα περιορίζεται η χωρητικότητα στο 10% με ανώτατο όριο τα 1.000 άτομα. Αν δεν τηρηθούν τα μέτρα, οι αγώνες θα γίνονται κεκλεισμένων των θυρών.
  • Επισκεπτήριο σε μονάδες φροντίδας ηλικιωμένων με PCR 48 ωρών. Στα νοσηλευτικά ιδρύματα αυστηροποιείται το επισκεπτήριο.
  • Τηλεργασία σε δημόσιο και ιδιωτικές εταιρείες έως 50% και θα υπάρχει κυλιόμενο ωράριο Το ποσοστό θα καθοριστεί βάση δυνατοτήτων.
  • Απαγορεύονται εκδηλώσεις σε ιδιωτικό και δημόσιο χώρο που θα έχουν τη μορφή πάρτι (μισθωμένοι χώροι κ.τλ.)

Ο υπουργός Υγείας ανακοίνωσε επίσης ότι θα επανεκτιμηθεί τόσο το πλαίσιο σε ότι αφορά τον υποχρεωτικό εμβολιασμό όσο και τον χρόνο που θα ισχύουν τα πιστοποιητικά εμβολιασμού.

Σύμφωνα με τον υπουργό Υγείας η Μετάλλαξη Όμικρον είναι ήδη κυρίαρχη στην κοινότητα για αυτό και λαμβάνονται μέτρα προκειμένου να οχυρωθεί το εθνικό σύστημα υγείας. Στο πλαίσιο αυτό το υπουργείο είναι σε πλήρη συμφωνία και με ιδιωτικές δομές, προκειμένου να παραχωρήσουν κλίνες και προσωπικό αν χρειαστεί.

Google News ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Διαβάστε ακόμη

Άρθρα κατηγορίας