Μενού Ροή
Συνάντηση με εκπροσώπους οικολογικών οργανώσεων και πρωτοβουλιών, είχε ο Γ. Βαρουφάκης

Με εκπροσώπους οικολογικών οργανώσεων και πρωτοβουλιών, για περιβαλλοντικά ζητήματα της Κρήτης, συναντήθηκε ο Γραμματέας του ΜέΡΑ 25, Γιάνης Βαρουφάκης, συνεχίζοντας την επίσκεψή του στην Κρήτη. 

Ο κ. Βαρουφάκης ενημερώθηκε για μια σειρά από θέματα που προβληματίζουν τους φορείς, σχολιάζοντας ότι το ΜέΡΑ25 είναι το μοναδικό κόμμα που τάσσεται εναντίον κάθε εξόρυξης, εναντίον του αεροδρομίου στο Καστέλι και εναντίον των ανεμογεννητριών στη στεριά. "Στηρίζουμε τους αγώνες των περιβαλλοντικών κινημάτων σε τοπικό επίπεδο" επισήμανε ο Γραμματέας του ΜέΡΑ25.

Στο πλαίσιο της συζήτησης, τέθηκαν ζητήματα όπως οι εξορύξεις, τα απορρίμματα, η ενέργεια, το "υβριδικό" της Σητείας, η πρώην αμερικανική βάση Γουρνών, αλλά και θέματα όπως το αεροδρόμιο στο Καστέλι, η Χρυσή, αλλά και οι ακτογραμμές.

"Πρέπει να βρεθούμε όλοι μαζί κόντρα σε όλες αυτές τις πρακτικές που θυσιάζουν μελλοντικές αξίες για κάποιες πρόσκαιρες προσόδους δήθεν επενδυτών" ανέφερε ο Γιάνης Βαρουφάκης.

Στη συνάντηση παραβρέθηκαν η αντιπρόεδρος της Βουλής, Σοφία Σακοράφα, ο βουλευτής Ηρακλείου, Γιώργος Λογιάδης, ο εκπρόσωπος Τύπου του κόμματος, Μιχάλης Κριθαρίδης και κλιμάκιο στελεχών του ΜέΡΑ25 Κρήτης, ενώ τη συζήτηση συντόνισε ο δημοσιογράφος και υπεύθυνος Τύπου Κρήτης του ΜέΡΑ25, Μάριος Διονέλλης.

Ολοκληρώνοντας την επίσκεψη του στην Κρήτη, ο κ. Βαρουφάκης θα παρακολουθήσει το mέta-μπουλούκι από το Κέντρο Μετακαπιταλιστικού Πολιτισμού, το οποίο, περιοδεύοντας ανά την Ελλάδα, πραγματοποιειται τώρα στην πύλη Βηθλεέμ του Ηρακλείου.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Google News ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Διαβάστε ακόμη

Άρθρα κατηγορίας