Μενού Ροή
Σύνοδος G7: Νέες κυρώσεις από Βρετανία και ΕΕ στη Ρωσία με στόχο τα ρωσικά διαμάντια

Η Ευρωπαϊκή Ένωση θα «περιορίσει το εμπόριο ρωσικών διαμαντιών» στο πλαίσιο των κυρώσεων σε βάρος της Μόσχας εξαιτίας της στρατιωτικής εισβολής στην Ουκρανία, ανακοίνωσε σήμερα ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Σαρλ Μισέλ, στη σύνοδο της G7 στη Χιροσίμα της Ιαπωνίας.

«Τα ρωσικά διαμάντια δεν είναι παντοτινά», είπε ειρωνικά ο κ. Μισέλ στον Τύπο, επιβεβαιώνοντας πως η ΕΕ θα λάβει προσεχώς μέτρα.

Νέες κυρώσεις σε βάρος του τομέα των ορυχείων και των μεταλλείων της Ρωσίας ανακοίνωσε νωρίτερα ο πρωθυπουργός της Βρετανίας, βάζοντας στο στόχαστρο ειδικά τις ρωσικές εξαγωγές αλουμινίου, διαμαντιών, χαλκού και νικελίου, με σκοπό να περισταλεί η δυνατότητα της Μόσχας να χρηματοδοτεί τον πόλεμο που εξαπέλυσε τον Φεβρουάριο του 2022 στην Ουκρανία.

«Όπως δείχνουν οι ανακοινώσεις που ανακοινώνονται σήμερα, η G7 παραμένει ενωμένη έναντι της απειλής της Ρωσίας και ανυποχώρητη στην υποστήριξη της Ουκρανίας», δήλωσε ο Ρίσι Σούνακ στο περιθώριο της συνόδου κορυφής της Ομάδας των Επτά πιο ανεπτυγμένων βιομηχανικά κρατών του κόσμου που ξεκινά σήμερα στη Χιροσίμα, στη δυτική Ιαπωνία.

Google News ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Διαβάστε ακόμη

Άρθρα κατηγορίας