Μενού Ροή
«Thess Clean-Thess Green»: To 1ο Φεστιβάλ Κυκλικής Οικονομίας του Δήμου Θεσσαλονίκης ανοίγει τις πύλες του στη ΔΕΘ

Το Φεστιβάλ Κυκλικής Οικονομίας του Δήμου Θεσσαλονίκης υπό τον τίτλο «Thess Clean-Thess Green» ανοίγει τις πύλες του σε λίγες ημέρες στον χώρο της ΔΕΘ (Περίπτερο 16).

Το Φεστιβάλ, το οποίο διοργανώνεται για πρώτη φορά, θα διαρκέσει από τις 2 έως τις 4 Ιουνίου, φιλοδοξώντας να εξοικειώσει τους πολίτες με τις πρακτικές της κυκλικής οικονομίας και να βάλει στην καθημερινότητά τους τη φιλοσοφία του τρίπτυχου μείωση απορριμμάτων-επανάχρηση-ανακύκλωση υλικών.

Με την πρωτοβουλία του αυτή ο Δήμος Θεσσαλονίκης στοχεύει στην ευαισθητοποίηση των πολιτών σε θέματα περιβαλλοντικής προστασίας, στην αλλαγή νοοτροπίας σχετικά με την απόρριψη των αστικών αποβλήτων και στη στροφή προς μια ορθολογικότερη -πράσινη- διαχείρισή τους.

Το Φεστιβάλ θα πλαισιώσουν παράλληλες εκδηλώσεις που απευθύνονται σε όλες τις ηλικίες: ημερίδες ανοιχτές στο κοινό, παρουσίαση συστημάτων εναλλακτικής διαχείρισης απορριμμάτων, θεματικά και δημιουργικά εργαστήρια, εκθέσεις, διαγωνισμοί, λούνα παρκ ανακύκλωσης, καλλιτεχνικές και πολιτιστικές δραστηριότητες.

Η είσοδος στο Φεστιβάλ, όλες τις ημέρες λειτουργίας του, θα είναι δωρεάν, ενώ παράλληλα θα διατίθεται και ελεύθερο πάρκινγκ.

Το Φεστιβάλ Κυκλικής Οικονομίας του Δήμου Θεσσαλονίκης οργανώνεται από τη ΔΕΘ-Helexpo και τελεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας και του Ελληνικού Οργανισμού Ανακύκλωσης. Υποστηρίζεται από την Ελληνική Εταιρεία Αξιοποίησης Ανακύκλωσης –το γνωστό σύστημα του μπλε κάδου- τον Φορέα Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων (Φο.Δ.Σ.Α) Κεντρικής Μακεδονίας και την Ανταποδοτική Ανακύκλωση.

Google News ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Διαβάστε ακόμη

Άρθρα κατηγορίας