Μενού Ροή
Το Κίεβο λέει ότι η Μόσχα δεν έχει λόγους για να αναθεωρήσει τη συμφωνία για τα σιτηρά στη Μαύρη Θάλασσα

Σύμβουλος της ουκρανικής προεδρίας δήλωσε σήμερα ότι η Ρωσία δεν έχει λόγους να επανεξετάσει τη συμφωνία ορόσημο που επιτρέπει στην Ουκρανία να εξάγει σιτηρά από τα λιμάνια της Μαύρης Θάλασσας και ότι οι όροι της συμφωνίας τηρούνται αυστηρά.

Ο Μιχαΐλο Ποντολιάκ, σύμβουλος του Ουκρανού προέδρου Βολοντίμιρ Ζελένσκι, έκανε τις δηλώσεις αυτές στο Reuters αφού ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν δήλωσε ότι θα συζητήσει την τροποποίηση της συμφωνίας για να περιοριστούν οι χώρες που μπορούν να λάβουν φορτία με εμπορεύματα.

«Φυσικά δεν υπάρχουν αντικειμενικοί λόγοι για την αναθεώρηση της συμφωνίας για τα σιτηρά, ούτε κατά διάνοια», δήλωσε ο Ποντολιάκ. «Η συμφωνία, κατά την άποψή μας και κατά την άποψη των μεσολαβητών, τηρείται αυστηρά».

«Πιστεύω ότι τέτοιες απρόσμενες και αβάσιμες δηλώσεις υποδηλώνουν μάλλον μια απόπειρα να βρεθούν νέα επιθετικά θέματα συζήτησης για να επηρεαστεί η παγκόσμια κοινή γνώμη και, πάνω απ’ όλα, να ασκηθεί πίεση στα Ηνωμένα Έθνη», δήλωσε.

Ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ διατύπωσε αμφιβολίες χθες για τη συμφωνία, κατηγορώντας τα κράτη της Δύσης ότι δεν τήρησαν τις δεσμεύσεις να βοηθήσουν τις αποστολές της Μόσχας.

Ο υπουργός Γεωργίας της Ουκρανίας δήλωσε στο Reuters ότι η Ρωσία δεν έχει προχωρήσει σε κινήσεις για να αλλάξει τη συμφωνία που επιτεύχθηκε με τη διαμεσολάβηση των Ηνωμένων Εθνών και της Τουρκίας.

Ερωτηθείς για τα ρωσικά σχόλια, ο Ουκρανός υπουργός Γεωργίας Μίκολα Σόλσκι δήλωσε: «Τα είδα και εγώ (τα σχόλια), αλλά δεν βλέπουμε κάτι στο δικό μας επίπεδο».

Google News ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Διαβάστε ακόμη

Άρθρα κατηγορίας