Μενού Ροή
Το πρώτο "κανόνι" προμηθευτή ενέργειας στη Γερμανία

Μια μικρή γερμανική εταιρεία λιανικής πώλησης ηλεκτρικής ενέργειας και φυσικού αερίου, που εδρεύει κοντά στο Βερολίνο, η Otima Energie, δήλωσε την Τετάρτη αφερέγγυα.

Είναι, το τελευταίο θύμα των αυξανόμενων τιμών ενέργειας, την ίδια στιγμή που εταιρείες όπως η E.ON, η Entega και η EnBW απέσυραν προσωρινά τις συμφωνίες τους για φυσικό αέριο από την πύλη σύγκρισης τιμών Verivox.

Οι προμηθευτές σε ολόκληρη την Ευρώπη αντιμετωπίζουν δυσκολίες με την εκτίναξη των τιμών της ενέργειας.

Στη Βρετανία εννέα προμηθευτές ηλεκτρικής ενέργειας κατέρρευσαν μόνο τον Σεπτέμβριο και την Τετάρτη η Bohemia Energy, ένας από τους μεγαλύτερους προμηθευτές ηλεκτρικής ενέργειας και φυσικού αερίου στην Τσεχική Δημοκρατία, σταμάτησε τη λειτουργία της.

Ποια είναι

Η Otima από το Neuenhagen κοντά στο Βερολίνο δήλωσε ότι δήλωσε ότι δεν μπορεί να συνεχίσει να λειτουργεί, κατηγορώντας την ακραία αύξηση των τιμών της αγοράς χονδρικής που αύξησε το κόστος παραγωγής και των οικονομικών προκαταβολών.

Πρόσθεσε ότι ένας από τους δικούς της προμηθευτές είχε σταματήσει τις παραδόσεις στην εταιρεία.

Σύμφωνα με τη γερμανική νομοθεσία, οι πελάτες της Otima θα συνεχίσουν να λαμβάνουν ενέργεια, με τον μεγαλύτερο λιανοπωλητή να δραστηριοποιείται στην περιοχή τους με ένα γενικό τιμολόγιο που μπορεί να είναι υψηλό αλλά είναι διαπραγματεύσιμο.

Αύξηση 9,3%

Οι τιμές ισχύος για τυπικά νοικοκυριά αυξήθηκαν κατά 9,3% τους τελευταίους δώδεκα μήνες σε ιστορικό υψηλό τον Οκτώβριο, ύψους 1.255 ευρώ (1.452,04 δολάρια) ετησίως, ανέφερε η Verivox σε σημείωμα που ετοιμάστηκε για το Reuters.

Οι ετήσιες συμβάσεις προμήθειας φυσικού αερίου αυξήθηκαν κατά 28,2% σε ετήσια βάση σε 1.402 ευρώ τον Οκτώβριο, πρόσθεσε.

Η Verivox είπε ότι η E.ON (EONGn.DE), η νοτιοδυτική EnBW (EBKG.DE) και ο δημόσιος τομέας Entega στη Έσση της είχαν ζητήσει να διαγράψει προσωρινά τις προσφορές τους για φυσικό αέριο από την τοποθεσία σύγκρισης τιμών, ενώ επανυπολογίζουν τις τιμές.

Οι Entega και EnBW επιβεβαίωσαν ότι αυτό συνέβαινε προσθέτοντας ότι οι άμεσες αιτήσεις πελατών εκτός της πύλης, η οποία απαιτεί προμήθεια, θα γίνουν αποδεκτές.

Google News ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Διαβάστε ακόμη

Άρθρα κατηγορίας