Μενού Ροή
Τζέιμι Ντάιμον: Χρειαζόμαστε ένα σχέδιο Μάρσαλ για την ενέργεια

Τον κώδωνα του κινδύνου για την ενεργειακή κρίση έκρουσε ο επικεφαλής της JPMorgan Chase Τζέιμι Ντάιμον, ο οποίος προειδοποίησε ότι οι συνέπειες της ρωσικής εισβολής στην Ουκρανία θα διαρκέσουν "για χρόνια" και κάλεσε για ένα νέο σχέδιο Μάρσαλ στην ενέργεια.

Ειδικότερα, μιλώντας στο CBS ο CEO της JPMorgan είπε ότι "ο κίνδυνος αυτού του πολέμου είναι εξαιρετικά υψηλός", εκτιμώντας ότι το κοινό έχει μια "ψευδή αίσθηση ασφάλειας", για κάτι "που μπορεί να συνεχιστεί για χρόνια".

Σύμφωνα με τον Τζέιμι Ντάιμον, "φαίνεται ότι οι Ευρωπαίοι θα τα καταφέρουν αυτό το χειμώνα. Αλλά το πρόβλημα του πετρελαίου και του φυσικού αερίου θα συνεχιστεί για χρόνια. Έτσι, αν ήμουν στην κυβέρνηση ή οπουδήποτε αλλού, θα έλεγα ότι πρέπει να προετοιμαστώ για πολύ χειρότερα. Ελπίζω να μην γίνει, αλλά σίγουρα θα προετοιμαζόμουν για το ενδεχόμενο να χειροτερεύσει πολύ".

Όπως είπε ο ισχυρός άντρας της JPMorgan, "αυτό που χρειαζόμαστε είναι ένα σχέδιο Μάρσαλ για την ενέργεια", που θα περιλαμβάνει μεγάλες επενδύσεις στις υποδομές ενέργειας ώστε να δώσει ώθηση στην παραγωγή διατηρώντας χαμηλά τις τιμές.

Ο ίδιος εξήγησε ότι "μελετάμε ακόμα κάθε κομμάτι των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας, τα ηλεκτρικά οχήματα και πολλά διαφορετικά πράγματα. Αλλά δεν είναι μόνο αυτό. Είναι οι υποδομές που χτίζουμε. Είναι ανταγωνισμός σε ολόκληρο τον κόσμο, είναι πρόσβαση σε σπάνιες γαίες. Εννοώ, όταν το μελετάς είναι ένα πραγματικά πολύπλοκο πράγμα".

Κατά τα άλλα, ο Ντάιμον είπε ότι δεν ξέρει αν θα υπάρξει μια ήπια ή βαθιά ύφεση στην οικονομία των ΗΠΑ, αλλά "ακόμα και αν συμβεί, θα τα καταφέρουμε".

Google News ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Διαβάστε ακόμη

Άρθρα κατηγορίας