Μενού Ροή
Volton: Επενδυτικό πλάνο για για την ανάπτυξη Αιολικών και Φωτοβολταϊκών πάρκων

Δυναμική ήταν η παρουσία της Volton, την οποία εκπροσώπησε ο Γενικός Διευθυντής της, κ. Διονύσης Τσίτος, στο Συνέδριο Cyber Greece 2021, που πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 6 Οκτωβρίου 2021 στο Athens Marriott Hotel. Στο συνέδριο, που υλοποιήθηκε υπό την αιγίδα του Υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης, συμμετείχε ο αρμόδιος Υπουργός κ. Κυριάκος Πιερρακάκης, κορυφαία πολιτικά στελέχη, εκπρόσωποι της αγοράς, και καταξιωμένοι ειδικοί.

Ο κ. Τσίτος, στην εισήγησή του στην ενότητα «Ριζικός μετασχηματισμός σε Ιδιωτικό και Δημόσιο Τομέα, απλούστευση διαδικασιών, οι αλλαγές με το 5G. Ευκαιρίες και Προκλήσεις», ανέλυσε τα θέματα που αντιμετωπίζει σήμερα ο τομέας της Ενέργειας, καθώς και τις  εφαρμογές των δικτύων 5ης γενιάς ως καταλύτη στον ενεργειακό και ψηφιακό μετασχηματισμό της χώρας. Παράλληλα, τόνισε πως επενδύσεις για την σύγκλιση των τηλεπικοινωνιακών και ενεργειακών υποδομών αποτελούν κομβικής σημασίας έργα για τον ψηφιακό και ενεργειακό μετασχηματισμό της χώρας.

Όπως δήλωσε ο Γενικός Διευθυντής της Volton, o μετασχηματισμός αυτός θα συμβάλει δραστικά στη μείωση των απωλειών ηλεκτρικής ενέργειας, τη  βελτιστοποίηση των διαδικασιών λειτουργείας και υποστήριξης του δικτύου και την ομαλή ανάπτυξη των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας (ΑΠΕ). To γεγονός αυτό θα συντελέσει στη μείωση του κόστους παραγωγής, διανομής και διάθεσης της υπηρεσίας στους οικιακούς, αλλά και εταιρικούς συνδρομητές.

Τέλος, αναφέρθηκε στο φιλόδοξο επενδυτικό πλάνο που έχει ο Όμιλος Volton για την ανάπτυξη Αιολικών και Φωτοβολταϊκών πάρκων καθώς και στη  διεύρυνση της δραστηριότητάς του στον κλάδο των τηλεπικοινωνιών,  εμπλουτίζοντας το χαρτοφυλάκιό του σε πρώτη φάση με υπηρεσίες κινητής τηλεφωνίας και Internet, μέσα από το μοντέλο MVNO (Mobile Virtual Network Operator).

Google News ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Διαβάστε ακόμη

Άρθρα κατηγορίας