Μενού Ροή
Βρετανικές επενδύσεις 40 δισ. δολάρια σε υποδομές παγκοσμίως

Το βρετανικό ίδρυμα αναπτυξιακής χρηματοδότησης Investment Partnerships, σχεδιάζει να κινητοποιήσει 40 δισεκατομμύρια δολάρια μέχρι το τέλος του 2027 για παγκόσμιες υποδομές και οικονομική ανάπτυξη, δήλωσε ο πρωθυπουργός Ρίσι Σουνάκ στη Σύνοδο Κορυφής της G7 στην Ιαπωνία.

Κατά τη διάρκεια της συμμετοχής του στη Σύνοδο Κορυφής της G7 στην Ιαπωνία, ο Σουνάκ επανέλαβε τη δέσμευση του Ηνωμένου Βασιλείου να κινητοποιήσει δισεκατομμύρια σε δημόσια και ιδιωτική χρηματοδότηση ώστε να βοηθήσει να επανέλθουν οι στόχοι βιώσιμης ανάπτυξης «στο προσκήνιο», σύμφωνα με δελτίο Τύπου του γραφείου του πρωθυπουργού.

Οι Στόχοι Βιώσιμης Ανάπτυξης του ΟΗΕ είναι μια συλλογή δεκαεπτά αλληλένδετων στόχων που έχουν σχεδιαστεί για να χρησιμεύσουν ως «κοινό σχέδιο για την ειρήνη και την ευημερία για τους ανθρώπους και τον πλανήτη, τώρα και στο μέλλον», οι οποίοι υιοθετήθηκαν από τα κράτη του ΟΗΕ το 2015.

«Το Ηνωμένο Βασίλειο δεσμεύεται να διασφαλίσει ότι η Σύμπραξη για τις Παγκόσμιες Υποδομές και Επενδύσεις θα παράσχει τη χρηματοδότηση που χρειάζεται ο κόσμος για να βγάλει τις κοινότητες από τη φτώχεια», δήλωσε ο Σουνάκ.

Το βρετανικό ίδρυμα αναπτυξιακής χρηματοδότησης, British International Investment, ανακοίνωσε το Σάββατο επένδυση ύψους 12 εκατομμυρίων λιρών στο Ταμείο Ενεργειακής Μετάβασης SUSI Asia Energy Transition Fund, υποστηρίζοντας έργα ανανεώσιμων πηγών ενέργειας, αποθήκευσης ενέργειας και μικροδικτύων σε ολόκληρη την ήπειρο.

«Γνωρίζουμε τη μετασχηματιστική δύναμη των αξιόπιστων, υπεύθυνων ιδιωτικών επενδύσεων. Είναι η σπίθα που μας βοηθά να κατασκευάσουμε λιμάνια στη Σενεγάλη και τη Σομαλιλάνδη, υδροηλεκτρικά έργα στη Ρουάντα και υπεράκτια αιολικά στην Ινδία», δήλωσε ο Σουνάκ.

Πηγή: euractiv.gr

Google News ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Διαβάστε ακόμη

Άρθρα κατηγορίας