Μενού Ροή
Δίωρη σύσκεψη με εκπροσώπους παραγωγικών φορέων πραγματοποίησε στη Νάξο ο Γ. Γεωργαντάς

Την ανάγκη ενίσχυσης του μεταφορικού ισοδύναμου για τα νησιά τόνισε ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Γιώργος Γεωργαντάς κατά τη διάρκεια δίωρης σύσκεψης που είχε με εκπροσώπους παραγωγικών φορέων στο δημαρχείο της Νάξου κατά την επίσκεψή του στο νησί.

Ο αρμόδιος υπουργός ανακοίνωσε την εντατικοποίηση των ελέγχων στην αγορά για τη διασφάλιση της προέλευσης και της ποιότητας των προϊόντων, υπενθύμισε την εξαγγελία ειδικού προγράμματος για εγκατάσταση φωτοβολταϊκών σε 75.000 αγροτικές εκμεταλλεύσεις, αναφέρθηκε στην ανάγκη ενίσχυσης των προγραμμάτων μελισσοκομίας και τόνισε ότι θα υπάρξει ενίσχυση των προγραμμάτων εκπαίδευσης και κατάρτισης των αγροτών.

Μιλώντας για το Leader σημείωσε ότι το νέο πρόγραμμα ανέρχεται στα 236 εκατ. ευρώ και το 40% της δαπάνης αφορά δημόσια έργα και κάλεσε τους εκπροσώπους των δήμων να το αξιοποιήσουν.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του ΥΠΑΑΤ ο κ. Γεωργαντάς κάλεσε τους παραγωγούς να αξιοποιήσουν τα προγράμματα του ΠΑΑ για δημιουργία οινοποιείων, δεδομένου ότι στο- νησί δεν υπάρχει ακόμα κανένα οινοποιείο παρότι δραστηριοποιούνται περί τους 3.000 αμπελοκαλλιεργητές με παραγωγή άνω των 3.500 τόνων.

Τέλος, σε ό,τι αφορά στις υποδομές, είπε ότι αποτελεί κυβερνητική βούληση η ολοκλήρωση του φράγματος Τσικαλαριού και ανακοίνωσε ότι τον Μάρτιο- θα επισκεφθεί και πάλι τη Νάξο προκειμένου να ελέγξει την πρόοδο των εργασιών στο Φράγμα αλλά και να προχωρήσει στην προκήρυξη της μελέτης για τα αρδευτικά δίκτυα.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Google News ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Διαβάστε ακόμη

Άρθρα κατηγορίας