Μενού Ροή
Φλώρινα – Γ. Γεωργαντάς: Η ανάπτυξη του πρωτογενή τομέα στην μεταλιγνιτική εποχή

Τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι αγρότες και κτηνοτρόφοι της Δυτικής Μακεδονίας και της Φλώρινας έθεσαν υπόψιν του Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης .κ Γεωργαντά κατά την διάρκεια συνάντησης τους στην Π.Ε. Φλώρινας εκπρόσωποι των αγροτών και των κτηνοτρόφων καθώς επίσης και οι φορείς της Φλώρινας και της Δυτικής Μακεδονίας.

Η ανάπτυξη του πρωτογενή τομέα στην μεταλιγνιτική εποχή καθώς και των υποδομών που θα γίνουν προς αυτή την κατεύθυνση όπως τα αρδευτικά δίκτυα στη Φλώρινα και όλη την Δυτική Μακεδονία.

Ο Υπουργός αναφέρθηκε στις ενέργειες του Υπουργείου για την εξασφάλιση των αποζημιώσεων των αγροτών που επλήγησαν από πλημμύρες παγετό και χαλάζι που δεν περιλαμβάνονται στον κανονισμό του ΕΛΓΑ με μελλοντική προοπτική την αλλαγή του κανονισμού του ΕΛΓΑ.

Όπως είπε ο Υπουργός οι πληρωμές θα ολοκληρωθούν το επόμενο διάστημα ακόμα και για τα προανθικα που ακόμα στη Φλώρινα δεν έχουν πληρωθεί

Όσον αφορά στους κτηνοτρόφους ο κ. Γεωργαντάς τόνισε πως λύνεται ένα χρόνιο πρόβλημα με τους βοσκοτόπους με την Διαχείριση των δικών τους βοσκοτόπων κάθε περιφέρεια προς όφελος των κτηνοτρόφων.

Πηγή: ertnews.gr

Google News ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Διαβάστε ακόμη

Άρθρα κατηγορίας