Μενού Ροή
"Φως" στις καλλιέργειες από τα φωτοβολταικά - Νέα πρόσκληση από ΑΣ Αγρινίου για συμμετοχή στο έργο της KIEFER TEK

Νέα πρόσκληση ενδιαφέροντος για συμμετοχή στα φωτοβολταικά της πάρκα απηύθυνε ο Αγροτικός Σύλλογος Αγρινίου που ήδη έχει δημιουργήσει το μεγαλύτερο φωτοβολταϊκό πάρκο στην Ελλάδα, μια επένδυση μεγαλύτερη των 300 εκατ. ευρώ, στην οποία μετέχουν περί τις 500 οικογένειες Αιτωλοακαρνάνων και ευνοούνται άμεσα άλλες 2.200.

Όπως αναφέρει στο κάλεσμα, "ανταποκρινόμενος στις απαιτήσεις της εποχής, αλλά και στο διαρκές αίτημα των πολιτών της Αιτωλοακαρνανίας, που είτε δεν θέλησαν είτε δεν μπόρεσαν να συμμετάσχουν στα προηγούμενα ενεργειακά έργα, ανακοινώνει την έναρξη των διαδικασιών για τη δημιουργία νέων Ενεργειακών Κοινοτήτων, που θα δραστηριοποιηθούν σε νέες επενδύσεις σε φωτοβολταϊκά πάρκα, που θα κατασκευαστούν στην Αιτωλοακαρνανία". Σημειώνεται ότι ήδη ο αγροτικός σύλλογος, βρίσκεται στην τελική ευθεία πριν την σύνδεση με το ηλεκτρικό δίκτυο των φωτοβολταϊκών έργων των Ενεργειακών Κοινοτήτων που ήδη έχει δημιουργήσει, συνολικής ισχύος 100 MW, που ανέπτυξε και κατασκεύασε η εταιρεία kIEFER. Υπολογίζεται ότι τα έργα, θα τεθούν σε λειτουργία το φθινόπωρο του 2021.

Το προφίλ των έργων στο Αγρίνιο

Η KIEFER TEK συνεργάζεται με τον Αγροτικό Συνεταιρισμό «Ένωση Αγρινίου», αφενός μεν για την ανάπτυξη μεγάλων πολυμετοχικών έργων ΑΠΕ, αφετέρου για την ενσωμάτωση ενεργειακών συστημάτων σε αγροτικές εκμεταλλεύσεις.

Η συνεργασία αυτή ξεκίνησε το 2018, με την έκθεση Agrotica 2018, όπου οι ενδιαφερόμενοι κάτοικοι της Αιτωλοακαρνανίας είχαν τη δυνατότητα να ενημερωθούν για τις τεχνολογίες βιοαερίου και φωτοβολταϊκών και για τις δυνατότητες επένδυσης και χρηματοδοτικής ενίσχυσης σε αυτό τον τομέα.

Από τη συνεργασία των δύο φορέων δημιουργήθηκε το μεγαλύτερο κατασκευασμένο φωτοβολταϊκό πάρκο που υπάρχει σήμερα στην Ελλάδα στην περιοχή Κατούνα της Αιτωλοακαρνανίας. Το έργο χρηματοδοτήθηκε από την ProCredit Bank και κατασκευάστηκε από την εταιρεία kIEFER.

Google News ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Διαβάστε ακόμη

Άρθρα κατηγορίας